Foto: Modelfoto/KNR

Rejsehold vokser med succes

Selvstyrets rejsehold af psykologer, som skal hjælpe dem, der har været udsat for seksuelle overgreb, har haft rigeligt at se til i de 16 måneder, det har eksisteret.

Derfor skal holdet nu udvides fra seks til otte psykologer, fortæller naalakkersuisoq for sociale anliggender, Martha Lund Olsen (S), som håber på også at kunne tilbyde terapi til borgere på østkysten snart.

- Jeg synes, vi har været heldige at få ansat seks velkvalificerede psykologer, som har rejst rundt til de forskellige byer på kysten. Om ikke så lang tid, så kommer vi til at udvide rejseholdet, så vi får otte psykologer. de gør mange gode ting, og jeg er meget glad for deres indsats, fortæller Martha Lund Olsen til KNR.

Der bliver hvert år brugt 12 millioner kroner på at hjælpe personer, der har været udsat for seksuelle overgreb. Af dem bliver 7,6 millioner brugt på et rejsehold af psykologer, der på lidt over et år både har holdt kurser for ansatte i kommunerne og holdt gruppe- og individuel terapi med cirka 230 borgere, der har været udsat for seksuelt overgreb.

Læs også Naalakkersuisuts rejsehold oplever stor efterspørgsel

Et af problemerne er, at der tit er et dårligt samarbejde mellem de forskellige myndigheder i en by, og det kan gøre det svært at give disse mennesker den hjælp, som de fortjener.

- Enkelte socialforvaltninger i byerne har fungeret relativt dårligt, og det er gået ud over det tværfaglige samarbejde, siger Martha Lund Olsen, som håber på, at landets familiecentre i fremtiden også vil kunne hjælpe endnu mere i disse sager.

Indtil videre er Nuuk, østkysten samt alle landets bygder på nær én de eneste steder, der ikke har haft besøg af psykologernes rejsehold.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt