Regnbuekravlenisser tegnet som grønlændere skal støtte forening i Grønland

Søren Pape Poulsens udtalelse ”Afrika på is” inspirerede et dansk LGBT+-projekt til at donere penge til Greenland+.
LBGT+ personer i Grønland har brug for et sikkert sted som et regnbuehus, det siger Sofus Fenger, der er hovedbestyrelsesmedlem for Greenland+. Foto © : Regnbuekravlenisser af Sebastian Soelberg
13. november 2022 14:30

”Regnbuekravlenisser af Sebastian Soelberg” er et dansk LGBT+ velgørenhedsprojekt, som hvert år donerer penge til mindre foreninger, som støtter regnbuemiljøet. 

Og i år har Sebastian Soelberg tegnet kravlenisser, som ligner grønlændere. Projekter har nemlig valgt, at den årlige donation fra salget af de farverige regnbuekravlenisser skal gå til den grønlandske forening Greenland+. 

Greenland+ arbejder for bedre vilkår for grønlandske LGBT+ mennesker og arrangerer blandt andet Nuuk Pride. 

Beslutningen om at støtte en grønlandsk forening kom, efter at formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, kaldte Grønland for "Afrika på is". 

 - Jeg synes, at Danmark forvejen har været ondt ved Grønland siden kolonitid. Jeg synes, at vi i forvejen er racistiske ved Grønlænder her i Danmark, og jeg synes, at vi skal lære at være søde ved hinanden lige meget, om man er grønlænder eller homoseksuel, siger Brian Kjær Capkan, som er 'praktisk nisse' ved ’Regnbuekravlenisser af Sebastian Soelberg'.

LÆS OGSÅ Statsministerkandidat bekræfter at have kaldt Grønland for Afrika på is

Søren pape Poulsen stillede op som statsministerkandidat ved folketingsvalget i år. Han har senere sagt undskyld for at have talt nedsættende om Grønland, efter at han angiveligt som justitsminister har kaldt Grønland for "Afrika på is".

Regnbuehus i Nuuk

Regnbuekravlenisserne sælges indtil jul, og halvdelen af salgsprisen på 199 kroner går ubeskåret til Greenland+. Målet er at kunne donere 50.000 kroner.

Hvad står LGBT+ for?

 

L = Lesbisk

 

G = Bøsse (Gay) 

 

B = Biseksuel

 

T = Transperson 

 

+ = inkluderer de øvrige seksualiteter og kønsidentiteter. 

Kravlenisser kan købes på denne hjemmeside. Og de sender også til Grønland.

Men hvad skal pengene bruges til i Grønland?

- Pengene vil hjælpe med at finansiere vores drøm om Grønlands første regnbuehus, som vil sikre, at der er et sted, hvor LGBT+-mennesker kan føle sig sikre, siger Sofus Fenger Hove, hovedbestyrelsesmedlem for Greenland+.

- Et sikkert sted, hvor man som LGBT+ menneske kan komme som sig selv og føle, at man bliver accepteret og værdsat for, hvem man er.  

Politiet har ingen tal på, hvor mange mennesker der er blevet udsat for vold på grund af deres seksualitet eller kønsidentitet, men ifølge Sofus Fenger Hove er der stadig LGBT+ mennesker, som bliver udsat for vold alt for tit.

LÆS OGSÅ Opråb fra World Pride: Der mangler synlighed om LGBT+ i Grønland

Og derfor er det vigtigt, at LGBT+ personer i Grønland kan føle sig sikre. 

- Lige nu er det sådan, at rigtig mange LGBT+-mennesker, som bor i Grønalnd, føler sig meget isoleret og usikre. Vi ser uheldigvis stadig store niveauer af uforståelse og fobi i samfundet mod LGBT+ mennesker. Vi kan se det på, hvor udbredt brugen af ”homoq” er som et skældsord, hvilket skader rigtig mange af os psykisk, siger Sofus Fenger Hove.

Ifølge ham er mange LGBT+ personer udsat for selvmordstanker og selvmordsforsøg.

Derfor vil donationen til Greenland+ være en stor hjælp til at støtte foreningens projekter. Udover et regnbuehus vil pengene også gå til at afholde Nuuk Pride og støtte retfærdig behandling af transpersoners i Grønland.