Udvalg: Regler for tjenestebil skal ændres

Reglerne for brug af Selvstyrets tjenestebiler bør laves om, mener Inatsisartuts Revisionsudvalg. Reglerne skal i højere grad fremme sparsommelighed og forhindre misbrug af offentlige midler.

Det skriver Revisionsudvalget i sine bemærkninger til Landskassens Regnskab for 2017. Udmeldingen kommer som følge af, at et tankkort, der var udleveret til daværende naalakkersuisoq Doris J. Jensen, blev misbrugt til at tanke en båd tilbage i 2017.

I udvalgets bemærkninger fremgår det, at der i dag ikke er klare regler for brugen af tjenestebiler til medlemmer af Naalakkersuisut, herunder om en tredjeperson må bruge en tjenestebilen.

Udvalget peger også på, at der i dag ikke er en grænse for udgifterne ved brug af tjenestebiler. Og det bør ændres, så misbrug af bil og tankkort kan blive undgået i fremtiden, skriver Revisionsudvalget.

LÆS OGSÅ Doris J. Jensen trækker sig fra Naalakkersuisut

I oktober trak Doris J. Jensen (S) sig som naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, forskning og kirke, på grund af sagen om misbrug af benzinkortet, som var udleveret til hende. 

En person, der har været en del af hendes husstand, havde benyttet sig af hendes tjenestebil og havde tanket, blandt andet fra et tankanlæg til både, og altså betalt med Selvstyrets benzinkort til bilen.

Revisionsudvalget mener, at Doris J. Jensen ikke har forbrudt sig mod reglerne om brug af tjenestebil, da der ingen reelle begrænsninger har været. Men hun burde have gjort opmærksom på, at tankkortet kun skulle benyttes af hende selv som naalakkersuisoq, mener udvalget.

LÆS OGSÅ Fortsat ingen regler for brug af benzinkort

Derudover er det også tankevækkende, at der i dag ikke bliver indgået nogen skriftlig aftale om brugen, når en tjenestebil bliver udleveret, påpeger Revisionsudvalget.

Naalakkersuisoq for Finanser og Nordiske Anliggender, Vittus Qujaukitsoq (NQ), har meddelt, at han vil se på reglerne for netop tjenestebiler. Og Revisionsudvalget forventer, at reglerne bliver ændret, så de i højere grad maner til sparsommelighed af offentlige midler.

LÆS OGSÅ Erik Jensen overtager efter Doris J. Jensen

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt