Foto: Anders Berthelsen

Partii Naleraq: Regine Møller

Portæt af folketinget kandidater

Navn: Regine Møller

Parti: Partii Naleraq

Alder: 28 år

Uddannelse/arbejde:  Bachelor of Science in Business Administration fra University of Florida, bliver færdiguddannet som kandidat i virksomhedsstudier fra RUC til juni. Forkvinde for organisationen Nalik.

Civilstatus (familie/børn): -

Fritidsinteresser: Personlig udvikling, styrketræning, yoga

Hvad er de tre vigtigste sager, du vil kæmpe for, hvis du kommer i Folketinget?

Landets ressourcer skal være til gavn for landets befolkning. Vi skal beskytte vores ressourcer ved, at virksomheder, der arbejder med vores ressourcer, skal tilfalde vores BNP i videst muligt omfang.

Vi skal være åbne overfor udenlandske investeringer. Det betyder, at andre lande ikke skal tage ejerskab af vores ressourcer, infrastrukturer m.m. Landets befolkning skal eje og styre økonomiske aktiviteter med henblik på at sikre økonomisk udvikling til gavn for Grønland.  

Vi skal handle direkte med andre lande. Vi skal prioritere overtagelse af sagsområder, der baner vejen for økonomisk udvikling i Grønland – med andre ord: gør arbejdet med selvstyret færdigt.

Hvordan vil du være med til at sikre en god tilværelse for borgere med grønlandsk baggrund i Danmark?

Der er mange borgere med grønlandsk baggrund, der beslutter sig for at flytte til Danmark med henblik på at leve under bedre vilkår. Jeg vil derfor primært arbejde for at skabe bedre forhold i Grønland gennem økonomisk udvikling, så vi i fremtiden kan nedbringe brain drain (tab af kompetencer, red.)

Jeg vil dog være i tæt dialog med grønlandske studerende i Danmark for at komme med forslag til, hvordan vi bedre kan sikre, at flere færddiggør deres uddannelse og vender tilbage til et godt og trygt sted.

Jeg vil derudover være i tæt dialog med grønlandske patienter i Danmark for at komme med forslag om, hvordan vi kan sikre bedre forhold. 

Hvilken dansk statsministerkandidat støtter du, hvis du bliver valgt til Folketinget?

Jeg vil i et stærk samarbejde dér, hvor jeg kan skabe størst indflydelse for Grønland.

Kommentarer