Regering vil skabe større IT-sikkerhed for danske borgere

​​​​​​​Personlige oplysninger om danske statsborgere og andet data hos danske myndigheder og virksomheder skal være bedre beskyttet mod cyberangreb.
Foto © : Flickr/ Ministerio TIC Colombia
15. maj 2018 12:59

Det mener den danske regering, som tirsdag har præsenteret en ny strategi for cyber- og informationssikkerhed.

I alt vil regeringen bruge 1,5 milliarder kroner på at forbedre IT-sikkerheden. Det sker som en forlængelse af Forsvarsaftalen, der blev indgået i januar i år.

Ifølge forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er it-kriminelle og lande som Rusland blandt de største trusler.

- Denne strategi er en naturlig forlængelse af forsvarsforliget, hvor vi også prioriterer cyberområdet højt, og de mange midler fra forliget kommer hele samfundet til gavn, siger han.

Blandt tiltagene er det planen at oprette et nationalt center, der i døgndrift skal fungere som samlingspunkt for al kontakt i tilfælde af krisesituationer.

Derudover skal overvågningen af statens it-systemer være mere kritiske, og der skal oprettes et fælles sted, hvor virksomheder og myndigheder kan indberette, hvis der for eksempel sker brud på et it-system.

Et tredje punkt ud af i alt 25 tiltag er større sikkerhed om personlige ID-beviser som eksempelvis pas, kørekort og NemID, fremgår det af strategien.