Rasmus Lyberth ønsker flere intimkoncerter i kirken

Den kendte musiker, Rasmus Lyberth, ønsker at der åbnes op for flere intimkoncerter i kirken.
Foto © : Rasmus Lyberth/Titken Jakobsen
15. januar 2019 08:19

Der skal være flere og mere organiserede intime koncerter i kirkerne.

- Det er på tide, siger kunstneren Rasmus Lyberth.

- Man er så stille, fordi det er så højtideligt, når man kommer til kirken. Man skal hviske. Det eneste. man hører, er hosteri. Hele salen hoster og hoster, børnene græder, . Det er også meget hyggeligt, men jeg synes, det skal være meget mere åbent. Aben det altså, fortæller Rasmus Lyberth.

LÆS OGSÅ Operastjerne gav smuk nationaldagskoncert

Han mener, at forskellige kunstnere i byerne på den måde kan vise deres talenter til samfundet, uden det behøver være i store sale:

- Vi har alle kirker i hele Grønland, som man kan bruge. Få nogle ordentlige oplevelser på en anden måde med fællessange, byens talenter kan få lov til at spille der, højtideligt, siger Rasmus Lyberth.

Kirken er stedet, hvor man skal vise glæde, at være ked af det. Et sted, hvor man kan blive styrket spirituelt. På den måde kan kirkerne give mere glæde og åbenhed til samfundet, mener kunstneren.

LÆS OGSÅ Lyberth og Nive repræsenterer Grønland i Tønder

Den idé tager menighedsrådet i Nuuk godt imod. Rådet har allerede forskellige mål for netop at skabe mere liv i kirkerne, og der kan intimkoncerter passe godt ind:

- Vi går efter målgruppen af unge mennesker med forskellige temaer samt aldersfordeling til kirkekoncerterne. For også at tænke på, at der vil komme flere mennesker til kirkerne, siger formand for menighedsrådet i Nuuk, Leif Saandvig Immanuelsen.