Ludomani: Rane skal kæmpe med VMs spilfristelser

Tirsdag advarede Allorfik mod, at VM i fodbold kan blive svært for dem, der har problemer med spilafhængighed. En af dem er 47-årige Rane Hendriksen, der kan mærke de mange tilbud fra spiludbyderne trække i ham, selvom han er i behandling for sit spilmisbrug.
13. juni 2018 16:13

Sæt 100 kroner ind på din konto og spil for det dobbelte. Få ti væddemål gratis, hvis du opretter din konto i dag. Tilbuddene er mange hos internettets spiludbydere op til VM i Rusland, der starter torsdag.

- Deres tilbud er meget tillokkende, og jeg tænker endda på at få forbindelse på mobilen, bare på grund af deres tilbud.

Rane Hendriksen arbejder til daglig på en fisketrawler. Han har allerede mistet sin familie og bolig, fordi han spillet alle sine penge op.

LÆS OGSÅ Spilafhængige går svær VM-sommer i møde

Når han arbejder, kan han for det meste holde sig fra at spille. Men når han går i land og holder fri, er det en anden sag.

- Der bruger jeg det meste af min tid på live-spil og oddset, siger han.

Han fortæller, at han vil forsøge at holde sig fra at oddse ved VM, fordi han ved, at det går udover hans barn og familie.

Han råder samtidig andre til at holde sig fra de mange tilbud fra spiludbyderne under VM.

- Jeg har skudt mig selv i foden. Det er meget hårdt og jeg har det meget svært ved det. Jeg er så ked af, at jeg har påvirket min familie dårligt.

LÆS OGSÅ Ny Ph-D.-afhandling: Ludomani et stort problem i Grønland

Hvis man gerne vil undgå at spille, foreslår Allorfik, at man forbereder sig på VM i fodbold.

- Man kan lave et beredskabsnotat: Hvad gør jeg, hvis jeg får trang til at spille, siger Birgit Niclasen, lægefaglig chefkonsulent hos Allorfik.