Randi Vestergaard mødtes med lufthavns-konsortie

En konsortie-gruppe, der er interesseret i at investere i de nye lufthavne, har fremlagt deres planer for Randi Vestergaard Evaldsen.
Foto © : Helle Nørregaard
20. august 2016 14:31

Randi Vestergaard Evaldsen, Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer, har mødtes med en konsortie-gruppe bestående af MP Pension, Siemens og MT Højgaard for at diskutere finansiering og projektering af nye landingsbaner, skriver naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

På mødet var der også en repræsentant fra Kalaallit Airports A/S og Nextpartners.

Læs også Tre udenlandske selskaber klar til investere i lufthavne

- Konsortie-gruppen præsenterede baggrunden for deres samarbejde, og hvad hvert selskab kan bidrage med i forbindelse med deres forslag til finansiering, projektering og den efterfølgende drift af lufthavn/ lufthavne, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Det var spændende at høre, hvilke muligheder deres samarbejde vil betyde for projekterne, og ikke alene etablering og finansiering af dem, men også deres idéer til, hvad de forlængede landingsbaner kan betyde for turismen, udtaler Randi Vestergaard Evaldsen.

Læs også Borgere i Narsarsuaq bekymrede for fremtiden

De tre selskaber MT Højgaard, Siemens og MP Pension fortalte i juni til KNR, at de er parate til at investere i udvidelsen af Ilulissat og Nuuk lufthavne. Investeringer i en lufthavn i Qaqortoq var dog mere usikker.

Mødet mellem Randi Vestergaard Evaldsen og de tre selskaber var udelukkende af informativ karakter, fremgår det af pressemeddelelsen:

- Opgaven med at finde den bedste finansiering og projekteringsform er placeret hos Kalaallit Airports A/S, og det er selskabets opgave at fremkomme med en anbefaling til Naalakkersuisut om anlæg af landingsbaner i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq.

Læs også Immanuelsen: Lufthavnsprojekter bliver gennemført

Læs også Nu skal finansieringen på plads

Læs også Randi søger fordelagtig lufthavnsløsning