RAL sætter fragtpriser ned

Det bliver billigere at sende både, biler og entrepenørmaskiner rundt i Grønland
Prisnedsættelserne træder i kraft i dag. Foto © : Gerda Hansen
15. oktober 2020 10:21

Det bliver billigere at sende entrepenørmaskiner rundt i landet. 

Royal Arctic Line har sænket fragtpriserne, og det betyder, at det for eksempel nu koster 54.711,50 kroner at sende en rendegraver fra Qaqortoq til Uummannaq. Før kostede det ifølge Royal Arctic Line 121.674,66 kroner.

Godkendelsen af de billigere fragtrater på entreprenørmaskiner betyder, det bliver mere attraktivt for virksomheder i byggebranchen at byde på opgaver uden for hjembyen, vurdererer Royal Arctic Line. 

Hvis man helt privat gerne vil sende en båd fra en by til en anden, bliver det også billigere nu. En mindre båd eller jolle koster nu 6000 kroner at få sendt fra Qaqortoq til Maniitsoq. Før kostede det mere end 10.000 kroner. 

- En nedsættelse af fragtraterne vil gavne bygge- og anlægsbranchen ved transport af entreprenørmaskiner. Det vil også gavne private og erhvervsdrivende, når det gælder fragt af biler og både, siger Karl Frederik Danielsen (S), der er naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur.

Prisnedsættelserne træder i kraft i dag, og de vil foreløbig gælde frem til udgangen af 2022, oplyser Royal Arctic Line.