Radikale: Send grønlandske børn på efterskole

Flere grønlandske børn i Danmark skal på efterskole. Her kan de nemlig blive bedre integreret, lyder det nu fra regeringspartiet De Radikales grønlandsordfører, Jeppe Mikkelsen.

Han har sammen med partifællen Liv Holm Andersen bragt ønsket til torvs i et læserbrev i dagbladet Information efter sidste uges høring på Christiansborg om grønlandske børn i Danmarks vilkår.

- Vi skal arbejde for at inkludere grønlandske børn bedre i det danske samfund. Høringen viste, at grønlændere oplever en række barrierer i relation til det danske samfund. Derfor må en egentlig integrationsindsats med sprogundervisning i højsædet på dagsordenen i forhold til vores grønlandske mindretal. Her er efterskolerne et vigtigt socialt og uddannelsesmæssigt værktøj, skriver de to radikale folketingspolitikere.

Og de mener, at begge parter vil få glæde af det.

- Efterskolerne gør allerede en god indsats for, at grønlandske unge kan stifte bekendtskab med Danmark. Samtidig får de danske unge et unikt indblik i den grønlandske kultur. Med andre ord styrker efterskolernes indsats den gensidige kulturelle forståelse mellem danskerne og grønlænderne, og man kan med fordel se på at udvide denne indsats, lyder det fra de Radikale politikere, der dog ikke kommer nærmere ind på, om man har tænkt sig at finde penge til at bakke intentionerne op.

Der er omkring 4.500 grønlandske børn i Danmark, og hen imod 1000 af dem vurderes at leve under belastede sociale forhold. Ifølge en undersøgelse foreningen Grønlandske Børn har lavet med 120 såkaldt udsatte børn mellem 6 og 18 år, havde hvert andet barn sjældent eller aldrig havde nogen at lege med efter skoletid. Hvert tredje barn fungerede dårligt i skolen fagligt, og hvert fjerde barn lavede sjældent eller aldrig lektier.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt