Kalaallit Røde Korsiat i Nuuk deler julehjælp ud til trængende familier – men der er færre familier, der får glæde af hjælpen i år end normalt.Foto: Aron David Karlsen

Røde Kors i Nuuk uddeler julehjælp – men ikke til så mange som tidligere

Frelsens Hær uddeler for første gang julehjælp i år. Alle fra hele landet kan søge. 

Det er snart jul. Og det betyder, at der skal deles julehjælp ud til dem, der har svært ved at have råd til and, rødkål og julegaver. 

Men i år har foreningen Nanubørn måttet skuffe. Foreningen er plaget af mangel på medlemmer, og de to, der er tilbage, har for travlt til at stå for julehjælp ved siden af fuldtidsjob og studier. 

Hjælp er der dog at få. Kalaallit Røde Korsiat (Røde Kors) i Nuuk deler julehjælp ud til trængende familier – men der er færre familier, der får glæde af hjælpen i år end normalt. 

Julehjælp

150 familier kan få julehjælp af Kalaallit Røde Korsiat (Røde Kors) i Nuuk.

Man skal ansøge senest 8. december.

Foreningen vælger, hvem der er godkendt. De godkendte får udleveret gavekort til Nuuk Center på 2.000 kroner 21. december inde i Nuuk Center.

Frelsens Hær uddeler julehjælp cirka en uge før jul. 

100 familier i hele landet kan få et gavekort på 1.000 kroner hver til Pisiffiks butikker. 

Gavekortet kan ikke bruges til cigaretter og alkohol.

Det kan gavekortene fra Kalaallit Røde Korsiat heller ikke. 
 

Det siger Ane Marie Lauritsen, der er lokalformand i Nuuk, til KNR. Foreningen kommer til at uddele 150 gavekort i stedet for 200, som de gjorde sidste gang. 

LÆS OGSÅ Der kommer ingen julehjælp fra Nanubørn i år

- Vi vil give julehjælp til dem, der har en lav indtægt, og som ikke får hjælp fra det offentlige. Men vi hjælper kun dem med børn, siger Ane Marie Lauritsen. 

Ingen julehjælp til studerende

Når færre får hjælp i år, skyldes det, at foreningen har brugt penge på andre store begivenheder i år – blandt andet den voldsomme piteraq i Tasiilaq i efteråret. 

Også julehjælp til Tasiilaq har foreningen prioriteret – i alt har foreningen sendt 100.000 kroner til den østgrønlandske by.
Det har betydet, at foreningen har skærpet kravene for, hvem der kan søge om julehjælp. Og det går ud over nogen.

- I år har vi ingen julehjælp til studerende. De bor billigt på kollegiet, de betaler ikke elregning. Hvis de har børn, så betaler de heller ikke ret meget til børnehaven, siger Ane Marie Lauritsen. 

100 familier kan få hjælp fra Frelsens Hær

Et andet sted, hvor der også vil være hjælp at hente til at købe grødris og marcipan, er hos Frelsens Hær. Og det er første gang, at foreningen gør det, siger Nathaniel Münch, der er korpsleder i Nuuk.

- Vi uddeler julehjælp til børnefamiler. Det kan også være til bedsteforældre med børnebørn, hvis de skal holde jul sammen, siger han.

- Vi har tidligere uddelt nogle legater. Der har dog været meget stramme regler for, hvem der kunne få. I år har vi overtalt dem, der giver os penge til julehjælp, til, at vi kan uddele dem som mindre beløb på gavekort. På den måde kan vi give julehjælp til flere mennesker. 

Ansøgninger bliver behandlet i næste uge. Julehjælp bliver uddelt cirka en uge før jul.

- Vi kan give til cirka 100 familier i hele landet. De får et gavekort på 1000 kroner pr. familie, og vi giver til dem, der har det værst, siger Nathaniel Münch. 
 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl