Råstofskolen udklækker de første minesvende

Fire nye minesvende - de første fra Råstofskolen - markerer en milepæl for skolen.

Råstofskolen - KTI - kunne fredag uddele svendebreve til de første faglærte maskinentreprenører og minesvende fra skolen.

Uddannelsen er fireårig og består af to års skolegang og to år som lærling hos en virksomhed eller i en mine. Eleverne lærer blandt andet om sikkerhed ved at arbejde med store entreprenørmaskiner og om grønlandske forhold og aktiviteter i mine- og entreprenørindustrien.

Råstofskolen, der ligger i Sisimiut, har et tæt samarbejde med Qeqqata Kommunias to miner, nemlig North American Nickel og Hudson Resources incorporated, samt True North Gems, rubinminen i Qeqertarsuatsiaat.

Læs også Rubinmine baner vejen for lokale laboratoriemedhjælpere

Råstofskolens Svendeprøver blev bedømt af indhentede censorer, inklusive en rådgiver fra Norge da Råstofskolen underviser efter norske standarder.

Læs også Nordnorge gør det, som Grønland drømmer om

I alt har 1071 kursister gennemgået kompetencefremmende kurser på Råstofskolen. Og der er stadig plads til nye elever efter sommerferien, oplyser skolen i en pressemeddelelse.

De fire svende som også ses på billederne er: Pauline Enoksen (Qaqortoq Entreprenørforretning), Elia Heilmann (Greenland Contractors, Thule Air Base), Kunuk Edvardt Jensen (BJ Enterprise, Sisimiut) og Aputsiaq Lennert (Larsen & Co.A/S, Nuuk).

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt