Råstofskole inviterer til oliekonference

Interessenter og eksperter fra hele den arktiske olieverden mødes, når Råstofskolen i Sisimiut slår dørene op til en to dage lang arktisk oliekonference.
Skrevet af Karsten Sommer
18. marts 2011 07:34

- Vi er næsten på plads med et meget spændende program for konferencen, oplyser Råstofskolens inspektør, Hans Hinrichsen. Blandt oplægsholderne er lederen af et internationalt miljøfirma fra Alaska, der vil fortælle om miljø-, sikkerheds- og logistikerfaringer fra olieproduktion i Alaska. Der vil også være oplæg om Canadas erfaringer fra olieudvinding ud for Newfoundland. Fra Norge kommer flere deltagere, der vil redegøre for positive og negative erfaringer fra olie og gasproduktion i det nordlige Norge, samt hvad Grønland kan lære derfra.- Vi er næsten på plads med et meget spændende program for konferencen, oplyser Råstofskolens inspektør, Hans Hinrichsen.

 

Blandt oplægsholderne er lederen af et internationalt miljøfirma fra Alaska, der vil fortælle om miljø-, sikkerheds- og logistikerfaringer fra olieproduktion i Alaska.

 

Der vil også være oplæg om Canadas erfaringer fra olieudvinding ud for Newfoundland.

 

Fra Norge kommer flere deltagere, der vil redegøre for positive og negative erfaringer fra olie og gasproduktion i det nordlige Norge, samt hvad Grønland kan lære derfra.

 

Fra Sisimiuts eget tekniske universitet, ARTEK, kommer en ekspert og fortæller om den nyeste forskning om olieberedskab og afbrænding af oliespild i Arktis.

 

oliekonferencen finder sted den 30. april og den 1. maj.