Rådgivning hvor de unge føler sig hjemme

Det er et velkendt faktum, at mange unge mennesker bruger deres mobil- eller smartphone stort set i alle døgnets vågne timer, og det faktum har MIO nu valgt at bruge til børnenes egen fordel. Rådgivning via SMS er det seneste påfund til landets ungdom.
Aaja Chemnitz Larsen Foto © : KNR
Skrevet af Peter Troelsen
01. oktober 2013 11:29

Tirsdag d. 1. oktober starter en ny service for børn og unge her i landet. Via telefonnummeret ”1899” kan børn og unge få gode råd af mennesker med forstand på de udfordringer der ligger i at være ung i et samfund som det grønlandske.

-Forhåbentligt kan vi med SMS-rådgivningen nå bredere ud og dermed give rådgivning til flere børn. SMS er et medie, som børn i dag er meget fortrolige med, og det er derfor vigtigt, at rådgivningstilbuddene følger med udviklingen og gives på en platform, hvor børn er i dag, forklarer børnetalsmand Aaja Chemnitz Larsen.

Der er med god økonomisk hjælp fra TELE-POST at den nye rådgivningsservice starter op. Uden sponsorens hjælp havde det ikke været muligt at lave rådgivningen som en gratis service. En faktum der gør det muligt for alle at gøre brug af den nye rådgivningsservice.

MIO har ansat et mindre team af rådgivere, der to og to kan rådgive de børn og unge der vælger at gøre brug af den nye service. Det er folk med den rette uddannelsesbaggrund der får til opgave at give gode råd til den nye generation af grønlændere.

-Rådgiverne skal være klædt på til at tale med børn i børnehøjde ellers kan vi risikere, at børnene ikke føler sig forstået. Vi ønsker at kunne styrke rådgiverne løbende med kurser i aktuelle problemstillinger, der optager børn, forklarer børnekonsulent Bea Platou.