Qeqqata varmer op til elektrisk racerløb i Kangerlussuaq

I slutningen af august skal Kangerlussuaq være vært for et stort elektrisk racerløb. Der kommer til at være millioner af seere, siger Qeqqata Kommunia.

Et motorløb for elektriske biler Extreme E, skal afvikles i Kangerlussuaq 28. og 29. august i år. Det er om tre måneders tid.

Qeqqata Kommunia er derfor i disse dage i gang med at planlægge arrangementet. Selve løbet kommer til at foregå nær Russels gletsjer i Sandflugtsdalen.

Altså det bliver et racerløb med elektriske biler i nærheden af indlandsisen ved Kangerlussuaq.

- Løbet gør, at Kangerlussuaq får 500 besøgende og flere til. Vi skal være værter for en kæmpe scene på verdensplan, siger Juliane Henningsen, som er kommunaldirektør i Qeqqata Kommunia.

Publikum fra hele verden

Udover de besøgende, som kommunen regner med, vil der også være millioner af seere fra hele verdenen. Ifølge kommunen har journalister fra verdens største medier meldt, at de vil ankomme til arrangementet.

Da motorløbet var i Saudi Arabien i påsken, blev den vist på Tv-kanaler i 180 lande, der var 4.500 nyhedsartikler om løbet og mere end 87 millioner var på de sociale medier for at se løbet.

LÆS OGSÅ Motorløb for elektriske biler afvikles i Grønland i 2021

Kommunaldirektøren mener derfor, at det vil være en god reklame for Grønland.  

- Det betyder, at vi skal markedsføre vores region og Grønland på en rigtig god måde. Vi håber, at mange af de personer, der ser løbet og ser Grønland, får lyst til at komme hertil for at være turister og se mere af vores spændende land, siger Juliane Henningsen.

Corona kan gøre det svært

Men der er også en virus, som mange andre lande kæmper med. I den forbindelse samarbejder kommunen med coronasekretariatet, siger Juliane Henningsen.

- Vi ved ikke hvilken situation vi har i august. Men vi er fortrøstningsfulde.

- De fleste af borgerne er blevet vaccineret nu. Så vi håber også, at resten, som skal være en del af det her program, bliver vaccineret, så det bliver et rigtig godt løb for deltagerne. Men også for at sikre, at vi kan tage imod flere end 500 gæster udefra.

Borgmester i Qeqqata Kommunia skal på onsdag holde et borgermøde i Kangerlussuaq omkring motorløbet.

Selve formålet med løbet er at sætte fokus på klimaforandringer. Her har løbet i forvejen kørt i ørkenen. Det gjorde de i Alula i Saudi Arabien 3-4.april.

I slutningen af maj skal de vise de stigende havniveauer i Lac Rose i Senegal.

Og altså klimaforandringerne i Arktis som Kangerlussuaq altså været et eksempel på.

Der vil også være kendte navne indenfor motorsporten, som vil deltage i løbet i Kangerlussuaq.

Det er blandt andet den nidobbelte rallyverdensmester Sebastian Loeb og formel 1-køreren Jenson Button, som skal ræse med i Kangerlussuaq i slutningen af august.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt