Qeqqata Kommunia om alle raskmeldte: Vi har været ekstra forsigtige

Alle otte coronasmittede i Qeqqata kommunia er nu raskmeldte.
Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Karline Platou
31. juli 2021 15:39

Alle otte coronasmittede i Qeqqata kommunea er nu raskmeldte.

Det vil sige, at Qeqqata kommunia nu som den eneste kommune uden corona.

Det skyldes at borgerne i Qeqqata kommunia har udvist forsigtighed, vurderer kommunaldirektør i Qeqqata kommunea Juliane Henningsen heilmann.

- Selvfølgelig er det en store lettelse for os alle sammen, vi har været ekstra forsigtigt i dagene med covid 19-smitte. Det har været mærkbart, at borgerne var mere forsigtige end andre dage.

- Mange har udsat deres fejring af mærkedage, og næsten alle har været på karantæne, siger kommunaldirektør i Qeqqata kommunia, Juliane Henningsen Heilmann, til KNR.

KNR fortalte den 12. juli at der var 6 smittede i Sisimiut.

Men ifølge Landslægeembedets hjemmeside er de alt otte smittede i hele Qeqqata kommunia nu raskmeldte, og der er ingen andre smittede.

Derfor genåbner Qeqqata kommunea den 20. juli alle offentlige institutioner, men alle opfordres stadig til at bruge mundbind og holde afstand og huske de generelle råd.

- Jeg vil opfordre alle, fortsat at være forsigtige. Vi skal være forsigtige og ikke blande os med andre. Måske skal vi nøjes med at ses sammen med meget få og bestemte mennesker.

- Og endelig skal vi fastholde vanen med at hygiejniske, og igen vi skal utrætteligt fortsat med at være forsigtige.siger kommunaldirektør i Qeqqata kommunea Juliane Henningsen.