Qeqertarsuaq: Store forventninger til kommunalreformen

Erhvervsliv og turisme skal fremmes. Det er noget af det, som borgerne i Qeqertarsuaq håber på, at den kommende kommunalreform fører med sig.

Arne Broberg, leder af Arfivik TV, mener at det nye nordkommune bliver alt for stor og er derfor selv ikke særlig fortrøsningsfuld. Han siger også, at han havde foretrukket, at byerne i Diskobugten blev til én kommune.

Men han mener, at de forskellige byer i nordkommunen kan samarbejde indbyrdes om at fremme turismen i Qeqertarsuaq – han er dog til gengæld bange for en ringere borgerservice fremover, samt en mindre indflydelse som borger.

Gustav B. Broberg, der er turismekoordinator, er ikke helt uenig i det grundlæggende element i kommunesammenlægningen.

Han mener, at byerne kan indbyrdes kan samarbejde om at fremme erhvervslivet, herunder turismen, ligesom han er glad for, at den kommende kommunalbestyrelse får overdraget flere ansvarsområder.

Han mener at borgernes medindflydelse vil være stærkt afhængig af hvordan de nye kommunalbestyrelsesmedlemmer fra de forskellige byer samarbejder med hinanden.

Pavia Olsen, butiksmedarbejder i Pilersuisoq i bygden Kangerluk, ser frem til samarbejdet med de andre byer og mener, at kommunesammenlægningen kun vil være til gavn for byens udvikling og at samarbejdet vil medføre en hurtigere og mere fleksibel udvikling af byens og bygdens erhvervsliv.

Han er sikker på, at borgernes medindflydelse ikke vil blive forringet fremover.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt