Qaasuitsup Kommunia dropper skolebesparelser

Qaasuitsup Kommunia tager kritikken fra IMAK og departementet for uddannelse til sig og annullerer planen om at reducere antallet af folkeskoleelevernes undervisningstimer tilbage.
16. juni 2015 18:15

Både Lærerforeningen IMAK og departementet for Uddannelse har i den seneste tid kritiseret Qaasuitsup Kommunia plan om at sætte antallet af undervisningstimer i folkeskolen ned med 15 procent, som led i en spareplan.

Læs også Uddannelsesdepartement: Qaasuitsup Kommunia bryder loven om folkeskolen

Og det er en kritik, som formanden for Kultur, Undervisning og Fritids Udvalget i Qaasuitsup Kommunia, Kristian Broberg, nu tager til sig.

- Qaasuitsup Kommunias resultater er blevet dårligere. Det er det modsatte vej, man har godkendt. Man skulle måske have udvidet timerne på grund af dårlige resultater i folkeskolen i Qaasuitsup Kommunias område i stedet, siger Kristian Broberg.

 

Beslutning bliver annulleret

På grund af sygdom, var han ikke selv til stede ved Kommunalbstyrelsens møde i november sidste år, hvor beslutningen om at reducere antallet af undervisningstimer blev truffet. 

Læs også Qaasuitsup tager IMAK's kritik til efterretning

Det var derfor først efter jul, at han fik nys om sagen, da et medlem af kommunalbestyrelsen, som havde været med til mødet, klagede over beslutningen.

- Åbenbart har man godkendt det uden at kende til konsekvenserne af godkendelsen. Jeg vil selvfølgelig ikke rende fra mit ansvar, siger Kristian Broberg. 

Han fortæller, at kommunens beslutning om at skære i antallet undervisningstimerne med 15 procent i den nye skoleår nu er annulleret, og at man i stedet vil sørge for, at skoleeleverne får det lovpligtige antal undervisningstimer.