Præst om hærværk på kirkegård i Nuuk: Er vi så åndeligt fattige?

Flere kors er blevet ødelagt, og ifølge præst Markus Olsen siger det noget om vores samfund.
Det er ikke første gang, at kirkegården har været udsat for hærværk, og Markus Olsen mener, at det siger noget om vores samfund.  Foto © : Karline Platou / KNR
14. juni 2022 10:35

Den gamle kirkegård i Nuuk har været udsat for hærværk.

Grønlands Politi bekræfter, at tre kors er ødelagt, men de har ikke fundet gerningsmanden endnu.

Markus Olsen, som er præst i Nuuk, er forarget over hærværket. 

- Det er chokerende. Det er meget kedeligt, at vi har nogle medmennesker, der har nået på det niveau, hvor de kan finde på at lave hærværk på gravene af døde mennesker, som bør få fred. Det er selvfølgelig uacceptabelt, siger Markus Olsen. 

Det er ikke første gang, at kirkegården har været udsat for hærværk, og Markus Olsen mener, at det siger noget om vores samfund. 

- Det viser, hvad det er for et samfund, vi står i, og det viser også, hvad det er for et samfund, vi skal skabe. Det viser, at vi skal spørge os selv, om vi er så åndeligt fattige, at nogen kan finde på at lave hærværk på en kirkegård, et sted man bør respektere, siger Markus Olsen.

Han har også nogle forslag til, hvordan man måske i fremtiden kan undgå, at noget lignende sker.

- Jeg vil kalde det for en forsømmelse. Det kan godt være, at vi fra menighedens side bør gøre noget ved det. Er gudstjenesterne ikke nok?  Måske er det på tide, at vi fra menigheden skal blande os mere iblandt folk og sprede religionens budskab, siger Markus Olsen. 

I forhold til hvem der står for at reparere de ødelagte grave, er det ifølge Markus Olsen den nærmeste familie til den enkelte grav, som har ansvaret. Dog er kirkegården som helhed kommunens ansvar.