Prinsen var vild med søkonger

Den store kærlighed til grønlandsk mad, kultur og folket var kendetegnet for Prins Henrik, som ved flere lejligheder besøgte verdens største ø.
Foto © : Nûno Isbosethsen/KNR
Skrevet af Jonas Fievé
15. februar 2018 10:44

Grønlands Rigsombudsmand har haft fornøjelsen af prinsens selskab flere gange, og er derfor ikke i tvivl om, hvordan hun skal beskrive Prins Henrik. 

- Jeg husker ham som et varmt, levende, interesseret og engageret menneske, siger Rigsombudsmand Mikaela Engell.

Første gang hun mødte regentparret var i Narsarsuaq tilbage i 2000, da hun var udenrigsdirektør i det daværende hjemmestyre.

Efterfølgende sejlede hun med dem på deres store sommertogter i både 2011 og 2015, og oplevede dermed Prins Henriks store kærlighed til Grønland på nærmeste hold. 

- Prinsen var fanstatisk engageret i Grønland. Han havde en kæmpestor glæde ved Grønland. Grønlandsk kunst og husflid, mad og er interesseret og optaget af grønlandske fødevarer, siger hun.

LÆS OGSÅ Prins Henrik følte sig værdsat i Grønland

Søkonger var i prinsens smag

På sommertogterne var det tydligt for Mikaela Engell, at Prins Henrik nærede en stor kærlighed for både grønlandsk kultur og mad.

Hun husker tydeligt en episode fra Siorapaluk under sommertogtet tilbage i 2011, hvor regentparret fik lov til at smage spæksyltede søkonger.

 - Jeg var nødt til at gå lidt udenfor, da det var en tand skrap for mig, og Dronningen kom ud lidt efter, og sagde "Så har jeg prøvet det!" Men prinsgemalen bliver ved med at tale om, hvilken fantastisk aroma det havde, siger Mikaela Engell.

LÆS OGSÅ Prins Henrik bisættes ved mindre ceremoni