Prins Henrik besøgte Aka Høegh-udstilling

Det var en kærlighedserklæring til grønlandsk kunst, da Hans Kongelige Højhed prins Henrik i går viste sig ved ferniseringen af Aka Høeghs udstilling Ved Havet på Nordatlantens Brygge. Det sagde han til vores reporter i København, som også var med ved åbningen.

-Jeg kommer her i dag, fordi jeg gerne vil vise, at jeg holder meget af Aka Høegh, og at hun er en god kunstner, sagde prins Henrik til KNR.

Han har kendt Aka Høegh i mange år og har en større samling grønlandsk kunst, som lige nu kan ses udstillet på Schæffergården i Gentofte.

-Jeg har altid kunnet lide grønlandsk kunst. Jeg synes den er meget varieret, og jeg har samlet nogle stykker, sagde prinsgemalen.

Også denne udstilling faldt i prinsens smag.

-Jeg synes udstillingen er meget interessant, og den er meget varieret, fordi det er lige såvel oliemaleri, tegning, pastel og skulpturer, sagde han.

Udgangspunktet for den nye udstilling er havet. En stor del af de nyeste værker er skulpturer lavet af grønlandsk drivtømmer.

-Havet betyder meget for mig. Når jeg kommer til Danmark og ikke kan se havet, så får jeg kvælningsfornemmelser. Vi bor ved havet, og det er det, der fortæller os hver morgen, om der er stille eller om der er stormvejr på vej, forklarer Aka Høegh.

Udstillingens hovedværk er en båd i enebær-grene, som Aka Høegh har lavet til minde om kunstneren  Anne-Birthe Hove, som døde i sommer:

-Hver gang jeg tænker på det, får jeg tårer i øjnene, fordi jeg mistede min veninde her i sommer. På stranden samlede jeg enebær-grene, og så lavede jeg Himmelrejsen som minde til min veninde, der flyver op.

Dagens fernisering var sammenfaldende med Naalakkersuisut-formanden nytårsreception hos Grønlandsrepræsentationen på øverste etage. Det smittede af på besøgstallet, og begge arrangementer blev holdt for fulde huse.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl