Pressen nægtet adgang til briefing om Kina

Grønlands Erhverv har i denne uge holdt et møde for erhvervslivet om muligheder og udfordringer i forhold til Kina. Sermitsiaq.ag blev nægtet adgang til mødet af PET.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
23. marts 2019 16:52

Arbejdsgiverforeningen Grønlands Erhverv (GE) inviterede på sin hjemmeside til et møde om muligheder og udfordringer ved Grønlands engagement i Kina og ikke mindst Kinas engagement i Grønland.

Mødet var dog ikke åbent for den brede offentlighed. Netmediet Sermitsiaq.ag havde dog i første omgang fået lov til at overvære mødet. Men kort før mødets start blev mediet kontaktet af GE, som oplyste, at PET ikke ville have journalister til stede ved mødet.

LÆS OGSÅ Løkkes tilbud skal holde Kina ude

Ifølge Sermitsiaq deltog 25 erhvervsledere ved mødet om Kina.

LÆS OGSÅ Sjældne jordarter fra Kuannersuit skal til Kina

Fredag oplyste PETs pressetalsmand, at episoden beror på en fejl. Ifølge talsmanden var afvisningen af Sermitsiaq.ag et resultat af dårlig koordination mellem PET og Grønlands Erhverv:

Den dårlige koordination skabte forvirring på selve dagen for mødet, og det resulterede i afvisningen af journalisten:

- Der er ikke noget på mødet, der ikke kan tåle offentlighedens lys. Vi planlægger i de kommende måneder lignende arrangementer, hvor pressen får mulighed for at deltage, siger pressetalsmanden til KNR.

GE oplyser til KNR, at organisationen er ærgerlig over forløbet.

 

LÆS OGSÅ Koalitionen vil have en repræsentation i Kina