Portørerne er klar til mere arbejdsnedlæggelse

Efter arbejdsnedlæggelse og opbakning i seks byer er der fortsat ikke afklaring på overenskomstforhandlingerne for landets portøre.
Foto © : Simon Uldum
08. februar 2019 18:45

På trods af fire timers møde under arbejdsnedlæggelsen i dag er landets portørerne ikke kommet nærmere et krav om, hvad de vil have i lønstigning, for at de er tilfredse.

LÆS OGSÅ Spændt stemning blandt portører på vej til møde

De er dog ikke færdige med arbejdsnedlæggelsen, understreger talsmand for portørerne på Dronnings Ingrids Hospital, Hansine Thorin.

- Vi er klar til ingen at nedlægge arbejdet. Men jeg ikke sige, hvornår det bliver, da vi ikke har fastlagt en dato, siger hun.

Utilfredsheden med overenskomstforhandlingerne er altså fortsat stor.

LÆS OGSÅ Portører i seks byer deltager i arbejdsnedlæggelse

Naalakkersuisoq for Finanser, Vittus Qujaukitsoq afviser dog indtil videre, at Naalakkersuisut vil gribe ind i forhandlingerne.

Jeg kan ikke på stående fod sige, hvad der videre skal ske. Jeg kan konstatere, at vi har en forhandlingsgruppe, der repræsenterer selvstyret og kommunerne i fællesskab,  der har udformet mandat til at føre forhandlingerne. Naalakkersuisut kan ikke på egen hånd agere på overenskomstområdet, uden at kommunerne er med på eventuelle ændringer på mandatet. Vi må iagttage og respektere forhandlingerne, siger han.

Formanden for SIK, Jess G Berthelsen, oplyser til KNR at SIK´s hovedbestyrelse holder møde på onsdag, hvor de vil tage stilling til situationen.