Foto: Simon Uldum

Portørerne er klar til mere arbejdsnedlæggelse

Efter arbejdsnedlæggelse og opbakning i seks byer er der fortsat ikke afklaring på overenskomstforhandlingerne for landets portøre.

På trods af fire timers møde under arbejdsnedlæggelsen i dag er landets portørerne ikke kommet nærmere et krav om, hvad de vil have i lønstigning, for at de er tilfredse.

LÆS OGSÅ Spændt stemning blandt portører på vej til møde

De er dog ikke færdige med arbejdsnedlæggelsen, understreger talsmand for portørerne på Dronnings Ingrids Hospital, Hansine Thorin.

- Vi er klar til ingen at nedlægge arbejdet. Men jeg ikke sige, hvornår det bliver, da vi ikke har fastlagt en dato, siger hun.

Utilfredsheden med overenskomstforhandlingerne er altså fortsat stor.

LÆS OGSÅ Portører i seks byer deltager i arbejdsnedlæggelse  

Naalakkersuisoq for Finanser, Vittus Qujaukitsoq afviser dog indtil videre, at Naalakkersuisut vil gribe ind i forhandlingerne.

- Jeg kan ikke på stående fod sige, hvad der videre skal ske. Jeg kan konstatere, at vi har en forhandlingsgruppe, der repræsenterer selvstyret og kommunerne i fællesskab,  der har udformet mandat til at føre forhandlingerne. Naalakkersuisut kan ikke på egen hånd agere på overenskomstområdet, uden at kommunerne er med på eventuelle ændringer på mandatet. Vi må iagttage og respektere forhandlingerne, siger han.

Formanden for SIK, Jess G Berthelsen, oplyser til KNR at SIK´s hovedbestyrelse holder møde på onsdag, hvor de vil tage stilling til situationen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt