Politiskolen søger nye studerende

Politiskolen i Grønland søger igen nye politistuderende. Men politiet bliver udfordret af landets andre uddannelsesinstitutioner, der også efterspørger dygtige folk.
Lars Kirkegaard, Stabschef, Grønlands Politi Foto © : KNR
22. januar 2018 12:58

- Konkurrencen om at få fat i de bedste er stor. Vi vil også have fat i de bedste, siger Stabschef i Grønlandspoliti, Lars Kirkegaard.

Politiskolens hold kan rumme omkring 15 studerende, og generelt er ansøgerfeltet stort - mellem 50 og 100 - men når ansøgerne er blevet testet kniber det lidt med at finde nok af dem, der klarer kravene.

- Vi har altid haft en udfordring med at få det, vi kalder tilstrækkeligt egnede kandidater ind på Politiskolen, siger stabschefen.

LÆS OGSÅ Nyt kapitel i Grønlands politihistorie

Forklaringen kan ifølge Lars Kirkegaard være, at politiaspiranterne skal være dygtige til mange forskellige ting.

- Det er ikke tilstrækkeligt, at man er dygtig boligt. Man skal også være forholdsvist godt kørende fysisk, siger han.

Kravene til optagelsesprøven er blandt andet løb og styrketest, en skriftlig prøve, en samarbejdsopgave og en individuel samtale.

Der bliver desuden lagt vægt på om man er ustraffet, har en god psyke, et godt helbred og kan tale både dansk og grønlandsk.

LÆS OGSÅ Ni nye politibetjente

Men tilgengæld er der ingen alderskrav. Politiet tager ligeså gerne 40-årige studerende som 20-årige, de lidt ældre studerende har for eksempel ofte erfaring med fra andre jobs som også kan bruges i politiet.

Selvom politiet kunne få flere studerende ved at sænke kravene, så går det ikke. For det betaler sig ikke i længden siger Lars Kirkegaard.

- Det er et krævende job, på den anden side af uddannelsen, så hvis man ikke har kompetencerne til uddannelsen, så vil vi også se udfordringer med at klare stillingen som betjent efter uddannelsen, siger han.

LÆS OGSÅ Ny politiuddannelse i støbeskeen

I september 2016 begyndte det første hold på den nye basisuddannelse, der ligner den danske politiuddannelse meget, men med ekstra fokus på arktiske opgaver, for eksempel SAR-operationer.

Uddannelsen på politiskolen tager to år og består af både praktik og teori.