- Til fester kommer vi alt for tæt på hinanden. Vi bliver nødt til at holde afstand - så vent med festlige sammenkomster.Foto: KNR

Politimester: Lad nu være med at feste i weekenden

Hvis du har tænkt dig at holde fest i denne weekend, så udsæt den til efter coronakrisen, lyder det fra politiet.

Weekenden er på vej med hastige skridt. Og for de fleste betyder det, at nu skal der hygges. Og for mange betyder det også, at der skal drikkes et par fredagsøl, skrues op for musikken og holdes fest.

Men det skal man altså helst lade være med, siger politimester Bjørn Tegner Bay, der også er formand for Epidemikommissionen. 

- Jeg har en venlig anmodning til borgere i Nuuk: Vi nærmer os en weekend, og så stiger antallet af fester. Jeg vil virkelig gerne bede jer om at lade være, siger han.

- Til fester kommer vi alt for tæt på hinanden. Vi bliver nødt til at holde afstand - så vent med festlige sammenkomster.
Det er en hård periode lige nu, men om nogle måneder er det hverdag igen, siger han.

LÆS OGSÅ GRAFIK: Det gør coronavirus i din krop

I Nuuk er det forbudt at være mere end 10 mennesker samlet på ét sted, og diskoteker og barer er lukkede.

Mange forretninger er også lukkede, men dagligvarebutikkerne holder åbent. Opfordringen er, at man skal holde to meters afstand til hinanden - men det sker langt fra altid i supermarkederne. 

- Hjælp os når I er ude at handle. Butikkerne gør en stor insats med afskærmning ved kasserne og mærker på gulvet. Så hold afstand til hianden - så hjælper I med at forhindre smittespredning, siger Bjørn Tegner Bay.

 

 

 

 

 

Kommentarer