Politikere uenige om dobbeltmandater

Nej tak til dobbeltmandater, siger kommunalbestyrelsesmedlem i Kommuneqarfik Sermersooq Malene Lynge fra IA. Hun sætter spørgsmålstegn ved, om man kan være 100 procent dedikeret på begge poster. Men politikere er ikke enige.
Foto © : Inuit Ataqatigiit
28. februar 2017 11:32

- Jeg synes, det er mere passende for samfundet i Kommuneqarfik Sermersooq, at kommunalbestyrelsen tager deres arbejde alvorligt, siger Malene Lynge, kommunalbestyrelsesmedlem for Kommuneqarfik Sermersooq.

Hun ser store udfordringer og manglende løsninger i det politiske arbejde. Derfor kritiserer hun, at flere medlemmer af Inatsisartut stiller op til kommunevalget i Kommuneqarfik Sermersooq.

Kommunalbestyrelsen har nemlig travlt med at lægge kommunens budget sammen i efteråret, mens der er møder i Inatsisartut.

- Jeg sætter spørgsmålstegn ved, om de kan klare flere vigtige opgaver i kommunalbestyrelsen, mens de sidder i Inatsisartut, siger Malene Lynge.

Uenig i kritik

Partifællen i Inuit Ataqatigiit, Ane Hansen, sidder som anden vice-borgmester i Qaasuitsup Kommunia samt som medlem i inatsisartut. Hun mener ikke, at det er problematisk at føre dobbelmandat.

Hun mener derimod, at det kan være en fordel.

- Det er en fordel hvis man sidder i Inatsisartut, fordi man har mere indsigt i begge områder og man kan have mere indflydelse i arbejdet, desuden man får også opgaverne hurtigere lavet. Men det kommer an på, om personen kan løfte opgaven, siger Ane Hansen.

Lund Olsen vil klare begge dele

Inatsisartutmedlem Martha Lund Olsen fra Siumut, har tænkt sig at beholde sit mandat i Inatsisartut hvis hun bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen.

- Jeg har ikke hørt nogen klager fra befolkningen om kommunalbestyrelsesmedlemmer, der ikke udfører deres arbejde, siger Martha Lund Olsen.

Randi Vestergaard Evaldsen fra Demokraterne ser heller ingen problemer. Det kommer nemlig an på en selv, om man vil løfte begge opgaver.

- Jeg mener ikke, at der er nogen udfordringer ved at sidde i både kommunalbestyrelsen og inatsisartut, siger Randi Vestergaard Evaldsen