Politikere forsinkede stemmeoptællingerne

Det landsresultat, som vi alle sammen utålmodigt ventede på i går aftes forelå først omkring tæt på klokken 3 i dag natten til onsdag. Det har flere forklaringer – blandt andet at flere kandidater blandede sig i selve optællingen. Og det er selvfølgelig strengt forbudt. Det fortæller kontorchef Leif Scharling fra Hjemmestyrets Indenrigskontor:

- Det er en myte, at valgresultatet kom senere end normalt. Det kom tidligere end ved tidligere valg, men jeg var godt nok lidt for optimistisk, da jeg troede resultatet ville foreligge inden midnat. Det kom først ved 2-tiden, og det skyldes delvist at det er en helt ny slags valg.

- Der var mange flere kandidater i de enkelte byer end normalt. F.eks. i Øst-Vest-kommunen var der 116 kandidater man kunne stemme på. Det var der i Nuuk, men jo også i Ittoqqortoormiut, som jo normalt ellers blot har haft under 20 kandidater at holde styr på, forklarer Leif Scharling.

- Og så skete der yderligere det, at vi i en række kommuner oplevede at kandidater blandede sig i optællingen i valglokalet. De stod simpelthen i vejen for dem, der talte op! Vi måtte bede dem om at fjerne sig, også pga. faren for valgsvindel. Den slags bør ikke finde sted, og det bad vi valgbestyrelserne om at meddele politikerne. Men alt sammen var med til at sinke optællingerne, slutter Leif Scharling fra Hjemmestyrets Indenrigskontor.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt