Politiet overvejer sigtelse efter brand

Det gamle elværk i Ilulissat er udbrændt, ifølge Nukissiorfiit. Politiet afventer rapport fra brandvæsenet inden de tager stilling til om en eventuel sigtelse.
Skrevet af Noah Mølgaard
19. september 2012 11:24

Branden opstod under tætningen af taget, da tagpappen brød ud i brand. Branden har været så voldsom, at Nukissiorfiit nu betragter det gamle elværk som udbrændt.

- Vi skal tage stilling til om vi skal rejse sigtelse i forbindelse med branden. Vi afventer en rapport fra brandvæsenet, som vi skal bruge når skal tage stilling. Vi skal tage stilling til om en person eller firma skal sigtes for branden, siger regionsleder i politiet i Qaasuitsoq Poul Petersen til KNR onsdag middag.

Det gamle elværk er fordelingscentral for elforsyningen i byen. Branden kan få konsekvenser for borgerne i Ilulissat.

- For borgere i Ilulissat får branden den umiddelbare konsekvens, at det i øjeblikket vil tage længere tid end normalt at genetablere strømforsyningen i tilfælde af strømsvigt. Det skyldes blandt andet, at det styringssystem, der overvågende det gamle elværk og de udgående linjer, er gået tabt under branden, meddeler kommunikationsstrateg i Nukissiorfiit Anja Rosa Qvist.

Nukissiorfiit indfører nu døgnbemanding for at gribe hurtigere ind ved eventuel strømsvigt.