Politiet har opgivet eftersøgningen af en ung mand

Efter fire dages intensiv eftersøgning har politiet nu opgivet at finde en ung mand der forsvandt d. 14. marts ved Ittoqqortoormiit
Foto © : KNR // Kathrine Kruse
Skrevet af Merete Lindstrøm
17. marts 2019 13:20

Grønlands Politi har siden aftenen den 14. marts eftersøgt en ung mand, som blev meldt savnet samme dag. Den unge mand formodes druknet i forbindelse med en jagttur i et område vest for Ittoqqortoormiit. Efter fire dages søgen efter den unge mand, indstilles eftersøgningen i dag, søndag d. 17. marts.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at der har været stor deltagelse i eftersøgningen, som foregik med hjælp fra Air Greenlands AS 350 helikopter, samt mange frivillige fra befolkningen, som også har været ude at lede i deres private både samt snescootere. Der er blevet søgt i store dele af områderne vest for Ittoqqortoormiit langs iskanten samt ud mod de åbne havområder.Men nu er folkene altså kaldt tilbage.

- Eftersøgningen må desværre indstilles, da det ikke har været muligt for politiet at finde den unge mand, ligesom politiet har vurderet, at det ikke længere er sandsynligt at finde ham i vandoverfladen, skriver politiet.

Siden den unge mand forsvandt, har der både været blæsevejr, stærk strøm samt ny is.

- Fra Grønlands Politi skal der lyde en stor tak til alle de private, som deltog i eftersøgningen af den forsvundne mand, lyder det videre i pressemeddelelsen. 

De pårørende er underrettet.