Foto: Rigspolitiet

Politiet får sikret kommunikation over radio

Nyt radioudstyr skal skabe en sikre forbindelse mellem politiet langs kysten og vagtcentralen i Nuuk. Spørgsmålet er dog, om flere myndigheder skal kobles på forbindelsen.

Når politiet i dag taler sammen, sker det på forskellig vis, alt efter hvor i landet det er, fortæller chefpolitiinspektør Henrik Mikkelsen til KNR.

- Vi har ét system i nogle byer, og andre systemer i andre byer. Så bare dét at tale sammen over samme radioudstyr, er den første udfordring vi har.

Og udfordringen er ikke blevet mindre, efter den nye, landsdækkende vagtcentral i Nuuk åbnede i august. 

- Nu, hvor vi har fået vores vagtcentral, som (…) jo er landsdækkende efter kl. 16 og på både lørdage og søndage, har vi behov for, at man der inde fra kan kommunikere med betjente, der er på arbejde i hele Grønland uden at skulle bruge telefonteknologi. Altså hvor man i princippet ringer op på mobiltelefoner med alle de risici, som vi alle sammen kender, siger Henrik Mikkelsen.

 

Nyt system til vurdering

Justitsministeriet har derfor meddelt, at Grønlands Politi skal have nyt kommunikationsudstyr baseret på radioteknologi. Det fremgår af et svar fra Justitsministeriet til Aaja Chemnitz Larsen via Folketingets Finansudvalg.

En analyse skal nu vise, hvilket system der er brug for, hvad det skal koste, og om det skal være finansieret alene af Rigspolitiet til kun at gælde for Grønlands Politi eller være medfinansiering fra flere sider. 

Siden 2013 har Grønlands Politi, Selvstyret, KANUKOKA og andre myndigheder nemlig drøftet mulighederne for et kommunikationssystem for flere myndigheder.

   LÆS OGSÅ: Politiet får nyt radiokommunikationsudstyr

Politichefinspektør Henrik Mikkelsen ved godt, hvad han ønsker sig:

 - Jeg tror, at vi alle sammen er enige om, at fordelen ved et fælles system er, at vi alle kan koble os på og tale sammen, hvis der skulle blive behov for det. Det kræver bare et kæmpe stort system, hvis vi alle skal koble os på den samme elektronisk platform. Men det giver da helt klart fra mit synspunkt nogle muligheder, som vi ikke har i dag.

Der er ikke sat et tidspunkt for, hvornår Grønlands Politi og måske andre myndigheder skal have valgt et bestemt radiokommunikationssystem.

Ifølge Justitsministeriet bliver midlerne til nyt radiokommunikationsudstyr ikke afsat på den danske finanslov for 2017, men skal findes andet sted.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt