Politiet advarer om snyd på nettet

Grønlands politi advarer mod internetbedrageri hvor folk bliver snydt til at overføre penge mod lovning på at få et lån.
Skrevet af Merete Lindstrøm
14. december 2018 16:46

Grønlands Politi kan konstatere et stigende antal sager om internetbedrageri.

I både Qaanaaq, Qasigiannguit og Ilulissat har vi haft sager, hvor Facebook-brugere er blevet kontaktet og tilbudt et kvik-lån. Kontakten starter som oftest på Messenger (Facebook) og fortsætter videre på e-mail, skriver politiet i et opslag på Facebook. 

Grønlands Politi opfordrer derfor borgerne til at udvise stor forsigtighed overfor låneanmodninger på Messenger (Facebook). 

- Vi anbefaler, at man undersøger den pågældende Facebook-profil og e-mailadresse grundigt, og vurderer om den virker reelle, skriver politiet. 

LÆS OGSÅ Red Barnet advarer om uhyggeligt internetfænomen

Personerne bag de falske profiler udgiver sig for at være private långivere og beder folk om at overføre et beløb, for at det fiktive lån kan udbetales.

Grønlands Politi efterforsker sagerne i det omfang det er muligt, men da sagerne formodentligt er af udenlandsk karakter er det svært at finde frem til gerningsmændene, skriver de. 

Derudover opfordrer politiet til at forsøg på internetbedrageri anmeldes til Facebook, så profilen undersøges nærmere af Facebook, og svindlen stoppes.

LÆS OGSÅ Forældre ved bekymrende lidt om hvad børn laver på internettet

På Facebook anmelder du internetbedrageri ved at trykke på tandhjulet ud for Messenger- profilen på långiveren og taste ”anmeld spam eller misbrug” skriver politiet.

Der kan hentes gode råd hos:

Konkurrence og Forbruger Styrelsen HER