Politi truet med en riffel

En fredelig lørdag eftermiddag fik politiet i Qeqertarsuaq et foruroligende opkald. En 48-årig mand var på vej hen til en efterfest bevæbnet med en riffel.
Skrevet af Louise M. Kleemann
31. maj 2011 10:10

Vidnet, der havde ringet til politiet, valgte at følges med den bevæbnede mand.

På et tidspunkt ringede mandens mobil, og han lagde derfor sin riffel på jorden for at modtage opkaldet. Vidnet, der stod ved siden af, tog derfor en resolut beslutning og fratog manden hans riffel.

- Det kunne måske være endt grueligt galt hvis ikke hans mobil havde ringet på det tidspunkt, siger Steve Berthelsen, som er daglig leder af politiet i Qeqertarsuaq.

Da politiet nåede frem var manden gået hjem efter en anden riffel. Det blev starten på en nervepirrende eftermiddag for politiet.

Mødet mellem ordensmagten og den bevæbnede mand fandt sted uden for hans hus. Men i stedet for at overgive sig valgte manden at true politiet med sin riffel. Politiet måtte derfor søge tilflugt bag ved politibilen.

Manden valgte at løbe tilbage og forskanse sig inde i sit hus. Efter flere timers belejring valgte han dog at overgive sig uden yderligere dramatik.

Han har dog ikke været i stand til at forklare politiet om sit forehavende da ikke har nogen erindring om hændelsen.

Han bliver nu tilbageholdt i 19 dage mens sagen bliver efterforsket af politiet.