Politi: Intet brud på karantæneregler i Uummannaq

Den covid-19-smittede sundhedsmedarbejder i Uummannaq havde fået de nødvendige dispensationer, forklarer politimesteren.
Ifølge politimesteren har den coronasmittede sundhedsmedarbejder i Uummannaq ikke overtrådt nogen karantæneregler. Foto © : KNR
19. januar 2021 04:23

Der er ikke sket brud på karantænereglerne i sagen om den sundhedsmedarbejder, som for nylig blev testet positiv for covid-19 i Uummannaq. Det bekræfter politimester Bjørn Tegner Bay fra Grønlands Politi.

- Vi har netop afsluttet efterforskningen i sagen fra Uummannaq, skriver han i et mailsvar til KNR og uddyber:

- Jeg kan i den forbindelse oplyse, at vores efterforskning har vist, at der i sagen foreligger de nødvendige dispensationer. Der er derfor ikke sket et brud på karantænereglerne, og der er ikke nogen personer, der er blevet sigtet.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut: Ingen tegn på smittespredning i Uummannaq

Ifølge Bjørn Tegner Bay er der givet dispensationer fra mere end én regel i bekendtgørelsen om betingelser for rejse til og i Grønland.

Han henviser til, at sundhedsmedarbejderen havde fået dispensation til at rejse videre til Ummannaq, uden at have fået svar på sin coronatest, samt dispensation til at gå på arbejde.

Sundhedsmedarbejder kom fra Danmark

Testen, der viste sig at være positiv, blev taget syv dage efter, at den smittede var ankommet til Uummannaq fra Danmark.

Det var torsdag i sidste uge, at Naalakkersuisut meldte ud, at den pågældende sundhedsmedarbejder var testet positiv for covid-19. Det førte til, at mindst ti personer blev sendt i karantæne heriblandt enkelte patienter.

LÆS OGSÅ Mindst 10 personer er i karantæne efter coronasmitte i Uummannaq

Siden er alle, der har været i kontakt med sundhedsmedarbejderen, blevet testet, og der er ikke fundet yderligere smitte. Det oplyste Naalakkersuisut i en pressemeddelelse søndag.

Samme dag oplyste Landslægeembedet desuden, at den smittede person ikke længere befinder sig i Uummannaq.

Det er ikke lykkedes KNR at få svar på, hvor den pågældende nu befinder sig, og om vedkommende nåede at være på arbejde i Uummannaq, inden personen blev konstateret smittet.

- Vi kommenterer ikke på enkeltsager, lyder det fra Hans-Peder Barlach Christensen, der er chef for coronastaben.