Polar Oil: Miljøinitiativ med brugte oliedunke er en succes

Polaroil og Pilersuisoq melder om gode erfaringer med sidste års nye initiativ, der gør det muligt at returnere udvalgte Texaco plastdunke til smøreolie.
To Polar Oil medarbejdere i Qeqertarsuaq tager sig her af de returnerede plastikdunke Foto © : Pilersuisoq
Skrevet af Karsten Sommer
21. maj 2020 15:55

Siden november sidste år har man udviklet et system, så man har kunnet returnere plastdunkene, og ovenikøbet få 3 kroner pr. dunk, som led i initiativet ’Et Grønnere KNI’, der handler om at minimere plastik i naturen.

Og flere og flere tomme smøreoliedunke bliver nu returneret, fortæller Polar Oil i en pressemeddelelse.

- Det er en positiv udvikling og meget glædeligt, da det jo er til alles gavn at holde naturen ren, siger energidirektør i Polaroil, Githa Brask Olsen.

Over halvdelen af de solgte dunke er returneret

Siden november sidste år er der i alt modtaget 5.458 tomme Texaco dunke. Det betyder på landsplan at over halvdelen af de dunke, der er solgt i perioden, bliver returneret.

- Det er et flot resultat taget i betragtning af, at vinteren var på vej, da ordningen trådte i kraft, så man må formode, at nogle dunke stadig er gemt under sneen, oplyser Githa Brask Olsen.

- Vi fortsætter med at promovere tiltaget. Udover at der ophænger plakater på samtlige tankanlæg og Pilersuisoq butikker, har vi forespurgt private olieforhandlere, om de også kan reklamere for ordningen med et lille skilt.

Man kan også indlevere andre typer smøreoliedunke, dog uden at få 3 kroner for dem, oplyser Polar Oil.

LÆS OGSÅ Feltundersøgelse viser ”chokerende” mængder plastik i naturen