VIDEO Polar Circle Marathon skydes i gang i weekenden

Løbere fra alle verdens beboede kontinenter stiller i weekenden op til den 13. udgave af Grønlands mest populære maraton blandt internationale løbere, Polar Circle Marathon, som afholdes i Kangerlussuaq på lørdag og søndag.
Skrevet af Simon Uldum -
28. oktober 2016 07:24

Løbet er helt udsolgt med i alt 176 løbere tilmeldt. Det oplyser arrangørerne bag, Albatros Adventure Marathons, i en pressemeddelelse.

Løbet hører uden tvivl til et af de mere ekstreme, når man tænker på underlaget, man løber på og de kuldegrader, man udsættes for undervejs, men heldigvis er klimaet generelt meget stabilt i Kangerlussuaq med minimal risiko for kraftig vind og nedbør, siger Lars Fyhr, chef for Albatros Adventure Marathons.

De første kilometer af ruten foregår på Indlandsisen og vejrudsigten for weekenden melder pt. om temperaturer ned mod -15 °C om lørdagen, når det fulde maraton løbes, og om søndagen ned mod -10 °C, når halvmaratonen finder sted.

Deltagere fra hele verden

I Kangerlussuaq er endvidere over 25 udenlandske deltagere også på plads som rejseledere, løbsledere, læger, tilskuere, fotografer foruden Albatros Arctic Circle-ansatte (tidl. World of Greenland Arctic Circle), hvis direktør, Jørgen Larsen fortæller:

- Vi er rigtig glade for at være partner i det her løb og få al logistikken til at fungere. Kangerlussuaq er perfekt til den her slags events og det flugter fuldt ud med vores øvrige ambitioner om fortsat at udvikle Kangerlussuaq til et af de førende adventure-rejsemål i Grønland.

Løberne kommer i år, udover en lille håndfuld tilmeldte fra Grønland, fra Antigua & Barbuda, Australien, Belgien, Brasilien, Canada, Danmark, Frankrig, Gibraltar, Holland, Italien, Kina, Mexico, New Zealand, Norge, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Swaziland, Sydafrika, Tjekkiet, Tyskland, USA og Østrig.

Læs mere på arrangørernes hjemmeside her.