Plejefamilier bliver behandlet forskelligt

En ny undersøgelse om plejefamilier viser, at der heldigvis er mange ildsjæle, både i kommunerne og blandt plejefamilierne, der yder en stor indsats for at give udsatte børn og unge en ny chance i livet.
Skrevet af Karsten Sommer
20. juni 2012 06:16

Samtidig viser undersøgelsen dog også, at der er en række strukturelle og socialfaglige udfordringer, der kalder på en målrettet udviklingsindsats.

Undersøgelsen er udført af rådgivningsvirksomheden Deloitte og bestilt af Departementet for Familie.

Deloitte har i dette forår besøgt de fire kommuner, hvor de blandt andet har gennemgået anbringelsessager og interviewet fagpersoner, plejefamilier og tidligere plejebørn.

Undersøgelsen har vist behov for at styrke sagsbehandlingen på området.

Niveauet i sagsbehandlingen er ikke ensartet, og i mange tilfælde er der ikke gjort nok ud af at beskrive børnenes individuelle behov og udviklingspotentialer. Når sagsbehandler og plejefamilie ikke har viden om barnets historie og individuelle problemer, fører det til vanskeligheder med at skabe det rette match mellem familie og barn, skriver Deloitte.

I rapporten anbefaler Deloitte rekruttering af flere plejefamilier, samt bedre uddannelsesmuligheder så plejefamilierne lærer deres rettigheder bedre at kende.

Deloitte fremlægger plejefamilieundersøgelsen nærmere på et pressemøde her til formiddag.