Piteraq-varsel i Tasiilaq: Skole og daginstitutioner er lukket

Stormende kuling, forsinkede fly og snebyger har sat tænderne i Grønland.
De fleste børn i dagsinstitutionerne i Tasiilaq er blevet hentet af deres forældre, og de resterende er blevet kørt hjem af personalet. Arkivfoto Foto © : Nuka Pivat
07. januar 2020 16:44

Blæst, sne og canadisk kulde. 

Sådan er vejret på vestkysten, og i Tasiilaq er en del af byen lukket ned på grund af varsel om piteraq.

Blæsten, sneen og den arktiske kulde har dog ikke betydet alvorlige ulykker hverken i Nuuk eller på kysten, melder Grønlands Politi. 

LÆS OGSÅ DMI om canadisk kulde: Det føles koldere i Nuuk end i Qaanaaq

Hos Air Greenland er flyene også på vingerne men med forsinkelser i Nuuk, Sisimiut, Ilulissat, Qaarsut, Uummannaq og Upernavik.

Skole er lukket i Tasiilaq

I Qaanaaq er der mellem 25 og 35 graders frost, og i hele Vestgrønland er der mange snebyger og mellem otte og 25 graders frost. 

Der er frisk vind til kuling, og i Sydgrønland er der også ned til 20 graders frost og frisk vind til kuling. 

På østkysten er der derimod voldsomt vejr undervejs. Vinden bliver til hård til stormende kuling med vindstød op til orkanstyrke. I løbet af natten bliver det storm.  

Derfor er skolen i Tasiilaq, daginstitutioner og kommunekontoret blevet lukket i dag klokken 13. Der er nemlig piteraqvarsel de næste dage, og som det ser ud, gælder lukningen til og med torsdag, siger Lars Damkjær, der er kommunikationschef i kommunen.

De fleste børn i dagsinstitutionerne er blevet hentet af deres forældre, og de resterende er blevet kørt hjem af personalet, oplyser Lars Damkjær.

I Ittoqqortoormiit er der mellem fem og 10 graders frost, og her kan der også komme hård kuling.