På grund af corona skal alle holde halvanden meters afstand til hinanden. Det gælder både under bønner og andre religiøse ritualer samt i restauranter og i de telte, pilgrimmene bor i.Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Pilgrimme iført ansigtsmasker har indledt nedtonet hajj

Kun en lille brøkdel af de omkring 2,5 millioner pilgrimme, som normalt rejser til Mekka, er med i hajj i år.

Muslimske pilgrimme iført ansigtsmasker har onsdag indledt den årlige hajj, i en stærkt begrænset udgave i forhold til normalt.

På grund af corona skal alle holde halvanden meters afstand til hinanden. Det gælder både under bønner og andre religiøse ritualer samt i restauranter og i de telte, pilgrimmene bor i.

Den fem dage lange hajj, som alle muslimer skal gennemføre mindst en gang i deres liv, er ellers normalt en af verdens største religiøse samlinger.

Men i år vil der kun være 10.000 deltagere. Det er en lille brøkdel af de omkring 2,5 millioner pilgrimme, som normalt rejser til Mekka på pilgrimsfærd.

Pilgrimme gik onsdag rundt om Kabaen, en sort firkantet bygning i Mekkas centrum. Af hensyn til smittefaren får pilgrimmene dog i år ikke lov at røre ved Kabaen.

Kun muslimer i Saudi-Arabien har fået lov at deltage, for at holde deltagerantallet nede.

Saudi-Arabien er det land i Mellemøsten, der har meldt om flest smittede under coronaudbruddet - over 270.000 bekræftede tilfælde.

Årets restriktioner er de strengeste, der er indført i Saudi-Arabiens nyere historie.

Saudi-Arabien er økonomisk trængt på grund af dramatiske fald i oliepriserne på grund af faldende efterspørgsel under pandemien.

/ritzau/AFP

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt