Pilersuisoq mister kunder

Livet i byerne trækker hvert år flere mennesker væk fra de mindste bosteder. Det betyder tabt kundegrundlag for Pilersuisoq.
08. december 2015 08:25

Pilersuisoq købmændene mister hvert år mellem 200 og 300 kunder og det koster på bundlinjen.

Som bekendt har Pilersuisoq jo ikke nogen egentlige konkurrenter i de fleste byer og bygder, så modstanderen er en ganske anden. Nemlig fraflytningen fra de mindre bosteder.

Læs også Så sårbart er dit bosted

Økonomichefen for moderselskabet KNI fortæller, at fraflytningen betyder, at KNI Pilersuisoq mister omkring 10 millioner kroner årligt i tabt omsætning. På bundlinjen betyder det tabte indtjening på to til tre millioner kroner årligt, forklarer Jan H. Lynge Pedersen overfor KNI's virksomhedsmagasin, Paartoq.

 

Får brug højere tilskud

Han uddyber, at det ikke mindst er en udfordring, fordi KNI ikke selv kan træffe beslutning om at lukke en butik, hvis der er for få kunder tilbage til, at det kan løbe rundt at holde den åben. Den beslutning ligger hos politikerne.

Herudover peger økonomichefen på, at Pilersuisoq i mange år ikke har haft penge til at renoverer sine bygninger. Derfor er der et stort efterslæb, som vurderes at koste omkring 300 millioner kroner.

Læs også Bygd uden butik kræver forsyning

KNI håber dog selv at få råd til at lave disse investeringer over de kommende 15 år.

- Men hvis fraflytningen fortsætter i det tempo, som vi har set de sidste par år, vil det allerede om ganske få år være nødvendigt, at vi får en højere servicekontraktbetaling, lyder det fra Jan H. Lynge Pedersen.