Peter Olsen var den store vinder til kommunalvalget i Kommune Qeqertalik. For Peter Olsen fik med sine 442 stemmer overhalet sin partifælle, den siddende borgmester, Ane Hansen, som fik 387 stemmer.

Peter Olsen: Beslutningen gjorde ondt i hjertet

Han traf i sidste ende sit valg, fordi de områder, som han skal være naalakkersuisoq for, har brug for forbedringer, fortæller han.

Det gjorde ondt i hjertet på Peter Olsen, da han valgte borgmesterposten fra i Kommune Qeqertalik og i stedet takkede ja til en post som naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, sport og kirke.

Han traf i sidste ende sit valg, fordi de områder, som han skal være naalakkersuisoq for, har brug for forbedringer, fortæller han.

LÆS OGSÅ Ane Hansen fortsætter som borgmester i Kommune Qeqertalik

- Selvfølgelig var der en masse tanker, der kørte rundt, da jeg fik denne mulighed. Men jeg kom frem til, at uddannelsesområdet, kulturen, sporten og kirkeområdet har brug for bedre betingelser. Og med seks år i Inatsisartut føler jeg, at jeg har god erfaring med områderne og kan gøre en forskel, siger han.

Peter Olsen følte dog, at han skyldte sine vælgere i Kommune Qeqertalik en forklaring, så i fredags, efter at han var blevet præsenteret som ny naalakkersuisoq, lavede han en lang statusopdatering på facebook med en forklaring.

- Her kunne jeg se, at der selvfølgelig var nogle, der blev skuffede og andre var forstående, men sådan er det. Jeg kunne selvfølgelig ikke forudse, om jeg overhovedet ville blive stemt ind, så derfor tog jeg begge muligheder. Jeg har været ked af det og har haft ondt i hjertet på grund af den beslutning, siger han.

Peter Olsen siger, at han, hvis han havde vidst på forhånd, at Inuit Ataqatigiit ville vinde valget til Inatsisartut, så ville han have meldt klart ud inden valget.

- Som sagt ved man aldrig, om man bliver stemt ind eller ej til et valg. Og hvis jeg på forhånd havde sagt, hvad jeg ville, ville folk begynde at tvivle, og for at undgå den forvirring meddelte jeg ikke noget på forhånd. Hvis jeg på forhånd vidste, at vi ville vinde over hele landet, havde jeg selvfølgelig meldt ud på forhånd, hvad jeg ville. Men der er ikke noget at gøre ved det – det er sådan det er, siger han.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt