To personer sigtet i sag om falske tusindkronesedler i Nuuk

Politiet har afhørt og sigtet to personer for pengefalskneri i Nuuk.
De falske sedler er lette at genkende, fordi der er et grønt mærke i det nederste højre hjørne og teksten leftovercurrency.com. Foto © : Grønlands Politi
Skrevet af Malik Brøns
11. februar 2020 11:59

Politiet har modtaget fire anmeldelser i en sag om falske tusindkronesedler her i det nye år.

Én person er sigtet for tre af de fire anmeldelser, og én person er sigtet for én anmeldelse. 

Den første anmeldelse skete den 19. januar. Derefter var der to anmeldelser 21. januar, og den sidste anmeldelse løb ind til politiet 5. februar. Indtil videre er der ikke dukket flere falske pengesedler op.

LÆS OGSÅ Politiet: Pas på falske tusindkronesedler i Nuuk

- Jeg kan ikke udtale mig om, om de to personer kender hinanden, men det er jo noget, der indgår i efterforskningen. Sagen er stadig under behandling og vurdering, siger Søren Bendtsen, der er vagtchef i Grønlands Politi.

De falske sedler er lette at genkende, fordi der er et grønt mærke i det nederste højre hjørne og teksten leftovercurrency.com.

Bøde eller i retten

Pengene blev forsøgt brugt på en restauration, to gange er de forsøgt brugt i Nuuk Center og én gang i en anden butik, siger vagtchefen.

- Nu skal det vurderes juridisk, hvor man vil ligge niveauet henne, om det noget der skal afgøres med bøde, eller noget man skal i retten for. Det kommer an på de mistænktes baggrund, om de er mistænkt for anden lignende kriminalitet, eller om de er gengangere, siger Søren Bendtsen.

Politiet har konfiskeret de falske tusindkronesedler. 

- Vi kigger på kvaliteten af pengesedlerne, om de har samme kvalitet, eller om de kan stamme fra samme printer, siger vagtcheften.