Råstofmesse i Canada: Pengene ruller ind senere

Selvom de konkrete resultater af indsatsen ved råstofmessen i Toronto denne uge ikke er synlige endnu, så er der optimisme og tilfredshed hos den medrejsende grønlandske delegation.
Skrevet af Merete Lindstrøm
08. marts 2019 17:52

Det er ikke millionkontrakter, der kan vises frem efter den store råstofmesse i Canada denne uge - ikke endnu i hvert fald.

Men folkene bag Den Arktiske Råstofklynge - som er et samarbejde mellem DTU, Grønlands Erhverv og DI var godt tilfredse med resultatet, da vi fangede dem på messens sidste dag.

- Jeg synes, det er gået over al forventning. Det er fjerde år, vi er på PDAC. I år er vi den største delegation, vi nogensinde har været afsted, fortæller Mads Quist Frederiksen, der er konsulent i Dansk Industri og sekretariatschef for Den Arktiske Råstofklynge.

- Der har været en helt andet stemning end de andre år og rigtig mange mennesker. Til åbningen af standen var der helt pakket med mennesker, så det var fantastisk at se den interesse for Grønland, siger han.

LÆS OGSÅ Kronprinsen øger interessen for Grønland

Den grønlandske delegation bestod ud over 70 personer fra 36 virksomheder fra Danmark og Grønland også af ministre fra begge lande og Kronprins Frederik, der virkelig stjal opmærksomheden. Blandt andet da han klippede det røde bånd på den grønlandske stand, da den åbnede.

Kronprinsens deltagelse har ikke bare været god for opmærksomheden og omtalen, understreger Mads Quist Frederiksen.

- Det er helt unikt, at kronprinsen har deltaget på denne her delegation i år. Jeg kan mærke, at det er godt både for delegationen internt, godt i samarbejdet mellem Grønland og Danmark, men det er også noget, de lægger mærke til i den udenlandske presse og noget, investorerne lægger mærke til, når der er en Kronprins med, siger han.

LÆS OGSÅ Rekordstor grønlandsk delegation skaber opmærksomhed i Canada

De konkrete resultater af den store indsats er dog for tidligt at måle og veje endnu, fortæller Mads Quist.

- Hvis der kommer en masse investorer løbene efter minerne i Grønland, så har det været en kæmpe succes. Men det handler primært om: Har vi styrket samarbejdet mellem Danmark og Grønland? - Det har vi. Har vi opdaget nye markeder og fortalt nye lande og personer om Grønland som mineland? - Det har vi også. Som det ser ud lige nu, så har det været godt, siger han.

 

Kronprinsen åbner den Grønlandske stand på PDAC