Pave Frans: Det er en synd at kriminalisere LGBT-folk

- Kriminaliseringen af homoseksualitet er et problem, som ikke kan ignoreres, siger pave Frans.
Paven henviste til ikke navngivne statistikker, som viser, at omkring 50 lande kriminaliserer LGBT-folk "på en eller anden måde". Omkring 10 lande har love, der omfatter dødsstraf, mod dem. Foto © : Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
06. februar 2023 08:49

Pave Frans siger søndag, at love, der kriminaliserer LGBT-folk er en synd og en uretfærdighed, fordi Gud elsker og ledsager folk, som er tiltrukket af deres eget køn.

- Kriminaliseringen af homoseksualitet er et problem, som ikke kan ignoreres, siger paven i et svar til journalister, som var med om bord på et fly, der søndag bragte den romersk-katolske kirkes overhoved tilbage til Vatikanet fra et besøg i to afrikanske lande.

Paven henviste til ikke navngivne statistikker, som viser, at omkring 50 lande kriminaliserer LGBT-folk "på en eller anden måde". Omkring 10 lande har love, der omfatter dødsstraf, mod dem.

LÆS OGSÅ München vil trodse Uefa og lade regnbueflagene blafre i byen

Paven tilføjede, at den katolske kirkes katekismus, der omfatter de centrale trosartikler, siger, at tiltrækning til ens eget køn ikke er en synd, men at homoseksuelle handlinger er. Han siger samtidig, at LGBT-folk ikke bør marginaliseres.

Frans henviste til sin nu berømte udtalelse fra 2013, da han blev pave, at han ikke kunne dømme personer, som er tiltrukket af deres eget køn, og som søger Gud.

Han nævnte også, at han under et besøg i Irland i 2018 sagde, at forældre ikke måtte tage afstand fra deres LGBT-børn, men skulle holde dem inde i en kærlig familie.

Paven besøgte i Afrika Sydsudan og DRCongo.