Partii Naleraq vil ophæve fredning af ravne og måger

Inatsisartut har 5 punkter på programmet i dag på forårssamlingens 15. mødedag.
Foto © : KNR
Skrevet af Jaaku Lyberth
15. maj 2017 09:29

Først foreslår Partii Naleraqs Anthon Frederiksen at man i en forsøgsperiode på 5 år ophæver fredningen af ræve, ravne og måger. Efter forsøgsperioden på de 5 år, skal det vurderes om fredningen kan ophæves permanent.

Dernæst vil Mimi Karlsen fra Inuit Ataqatigiit have undersøgt hvilke uddannelser der uden væsentlige merudgifter vil kunne tilpasses udelukkende grønlandsksprogede uddannelsessøgende i aldersgruppen 16 til 25 år, så de nemmere vil kunne gennemføre et uddannelsesforløb efter folkeskolen.

Nivi Olsen fra Demokraterne vil som 3.punkt pålægge Naalakkersuisut senest om et år at etablere en landsdækkende forældreskole, der skal ses som en videreudvikling af det såkaldte MANU-projekt.

I MANU-projektet får vordende forældre tilbudt ni kurser af 3,5 timers varighed i perioden fra tidligt i graviditeten og indtil barnet er ni måneder gammel. 

Samme Nivi Olsen foreslår også at etablere en aften-telefonservice for studerende, som skal kunne ringe og få hurtig og anonym støtte og rådgivning hvis de har uddannelsesmæssige, økonomiske eller sociale udfordringer.

Og til sidst i dag ønsker Siumuts Anders Olsen at der nedsættes en arbejdsgruppe der skal undersøge finansieringsmulighederne for et Nationalstadion i Nuuk.