Foto: Helle Nørrelund Sørensen

Partier og organisationer er imod Enoksens hash-trussel

Atassut, Demokraterne, KNAPK og GE mener ikke, at rederier skal straffes når besætningsmedlemmer smugler hash.

Demokraternes justitsordfører Michael Rosing kritiserer nu naalakkersuisoq for fiskeri, Hans Enoksens udmelding om, at rederier, hvis ansatte smugler hash, i fremtiden kan blive nægtet kvoter.

- Selvom det overordnede mål er forståeligt, set i lyset af de store problemer brug af rusmidler giver i Grønland, så finder jeg det helt uacceptabelt at komme med den type trusler, skriver Demokraten her til morgen.

Han påpeger, at i et retssamfund kan man ikke blive gjort ansvarlig for noget, som andre har gjort. 

Og det gælder også, hvis en ansat i et firma begår ulovligheder i sin fritid. 

- Firmaet kan ikke straffes med mindre firmaet selv har tilskyndet til ulovligheder eller set igennem fingre med dem. I den aktuelle sag er det ikke tilfældet, skriver Michael Rosing.

Han finder derfor Hans Enoksens udmelding krænkende for retsbevidstheden, og et dårligt signal til både indenlandske og udenlandske investorer, der kan frygte at Naalakkersuisut ændrer på diverse licensvilkår på et løst grundlag, fordi det er politisk opportunt.

LÆS OGSÅ Enoksen vil stramme licenser for skibe med narkofund

Atassut langer også ud efter Hans Enoksen. 

- Forebyggelse af kriminalitet er det offentliges ansvar og ikke det privates. Arbejdsgivere kan ikke foretage visitation af ansat eller husundersøgelser af kahytter/lukaffer.

- Toldfunktionen og politiet er det rette instanser til at bekæmpe indførelse af euroforiserende stoffer til Grønland, skriver Atassut i en pressemeddelelse.

KNAPK er heller ikke på bølgelængde med Enoksen. Organisationen er forbavset over Enoksens udmelding. 

- Vi ved, at rederier ikke ønsker at blive forbundet med hashsmugleri, og at det er imod deres værdier. For det andet så kan man ikke altid holde øje med folk, der misbruger deres position og tillid fra rederierne, skriver KNAPK i en pressemeddelelse. 

GE har også tilkendegivet deres syn på, hvordan problemet kan løses. Organisationen vil undersøge om det er muligt at islandske myndigheder kan være med til at gøre det uattraktivt at smugle gennem Island. 

LÆS OGSÅ GE vil have flere kontroller af fartøjer i Island

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt