#IQ2018 Partier kræver undersøgelse af servicekontrakter

Servicekontrakterne er en udfordring, det blev partierne enige om ved vælgermødet i Aasiaat. Der skal derfor grundige undersøgelser til, før der bliver indgået nye kontrakter næste gang, foreslår partierne.

En nedsættelse af en arbejdsgruppe bliver nødvendig, slog Demokraterne fast under torsdagens vælgermøde i Aasiaat.

- Vi må erkende, at det er en fejl, som Naalakkersuisut har begået. Vi vil derfor arbejde for, at der hurtigst muligt bliver lejet en helikopter samtidig med, at der bliver nedsat en arbejdsgruppe, siger Nivi Olsen fra Demokraterne.

Hun gør opmærksom på, at partiet vil arbejde for at realisere en langsigtet løsning og kontrakt, hvis de får mulighed for at blive en del af Naalakkersuisut.

Samarbejdspartiet og Partii Naleraq ønsker en gennemgribende ændring af trafikstrukturen. Nunatta Qitornai mener, at det er for dyrt at rejse. Atassut foreslår, at passagerskibet fremover sejler hele vejen op til Upernavik i nord og ikke kun til Ilulissat, mens Siumut gerne vil have undersøgt, hvor langt passagerskibet kan sejle nordpå fra Nanortalik i syd.

IA mener, at en servicekontrakt bør opfylde alle samfundets krav og, at det bør være målet ved den næste forhandling.

- Ved de sidste forhandlinger med Diskoline var den politiske styring så hård med det resultat, at Naalakkersuisut blev opløst og trafikstrukturen ødelagt. Derfor bliver det vigtigt med en grundig undersøgelse, før en ny kontrakt bliver indgået, forklarer Aqqaluaq. B. Egede fra IA.

Kommentarer