Tang dyrket på tove: I to år har Royal Greenland gjort sig erfaringer med at dyrke og høste tang. Nu vil Partii Naleraq have Naalakkersuisut til at lave en større redegørelse om mulighedenre for tangproduktion. Foto: Inuuteq Kriegel / Royal Greenland

Parti: Tangens muligheder skal op til overfladen

Partii Naleraq vil have Naalakkersuisut til at belyse mulighederne for tangproduktion herhjemme. Forslaget skal behandles på Efterårssamlingen i dag.

Ud for landets kyster vajer et økonomisk potentiale under havoverfladen, som er værd at kaste et nærmere blik på.

Det mener i hvert fald Partii Naleraq. Partiet ønsker, at Naalakkersuisut zoomer ind på, hvordan havplanter som tang kan indgå i en større produktion her i landet. 

Og tang er netop et af de punkter, der er på menuen senere i dag, når medlemmerne i Inatsisartut skal behandle lovforslag på Efterårssamlingen.

LÆS OGSÅ Grønlandsk tang under lup i forskningsprojekt

Konkret foreslår partiet en redegørelse, der skal beskrive, hvordan en forsøgspulje til etablering og udvidelse af tangproduktion kan strikkes sammen. Den skal blandt andet basere sig på erfaringer fra kommuner og erhvervsliv, står der i oplægget til lovforslaget.

Tangens potentiale

- Produktion af havplanter passer godt til de mindre byer og bygder og er en oplagt mulighed, som vil skabe nye arbejdspladser, fremme økonomien og modernisere og udvikle produktionen herhjemme, skriver partiet blandt andet i sin begrundelse for at fremsætte forslaget.

LÆS OGSÅ Royal Greenland tæmmer tang med tove i Maniitsoq

Partii Naleraq er ikke ene om at se potentiale i tang. I to år har Royal Greenland på forsøgsbasis været i gang med at dyrke og høste tang. I sommer høstede virksomheden for eksempel godt 900 kilo sukker- og vingetang.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts Efterårssamling



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt