Parti-hjemmesider uden valg

21. september 2005 15:58

Verdens hurtigste kommunikationsmiddel er Internettet.

Desværre har de hjemlige partier slet ikke samme fart på, når det gælder om at udnytte det hurtige medie.

Ifølge hjemmesiderne har partierne endnu ikke fundet ud af, at der er udskrevet valg

www.siumut.gl er teksten næsten udelukkende på grønlandsk og partiets webmaster har tilsyneladende ikke opdaget at landets leder har udskrevet valg. Til gengæld bliver deres politiske hensigter grundigt beskrevet.

Men altså kun på grønlandsk, hvilket gør det svært for det danske mindretal her i landet at forstå hvad partiet egentlig står for.

Siumuts partisekretær, Johannes Mathiassen, forklarer, at årsagen er pengemangel og tidsnød. Men en dansk version af hjemmesiden er skam på vej, lover han.

- Op til valget vil vi opdatere internetsiden hver anden dag på begge sprog, siger Johannes Mathiassen.

Den seneste opdatering er forsiden, hvor Hans Enoksen blandt andet skriver om overforbruget af repræsentationskontoen.

IA’s hjemmeside www.ia.gl er i modsætning til Siumut’s skrevet på begge sprog. Til gengæld er det umuligt at finde partiets politiske holdninger og meninger.

Seneste opdatering af hjemmesiden er fra den 19. september og handler om partiets landsstyremedlemmer og deres repræsentationskontier.

Heller ikke IA’s forside bærer præg af at der er udskrevet valg til landstinget.

www.atassut.gl kræver Atassut stadig at Hans Enoksen udskriver valg! Og Augusta Salling er stadig partiets forkvinde. Til gengæld er partiets politiske synspunkter beskrevet på begge sprog.

www.demokrat.gl har oppositionspartiet åbenbart holdt ferie fra computerskærmen. For deres hjemmeside har ikke været opdateret siden slutningen af juni. Det betyder at ej heller her finder man tegn på at de grønlandske vælgere snart skal sætte deres kryds.

Kandidatforbundet har slet ikke en hjemmeside.