Paneeraq Olsen Hun fik ved valget den i april 90 stemmer, og har siden Inatsisartuts indsættelse siddet som stedfortræder, da Pele Broberg blev medlem af naalakkersuisut og valgte at søge orlov.Foto: Malik Brøns/KNR

Paneeraq Olsen vil skabe stærke familier: - Det her er mit hjertebarn

Forældrene skal styrkes, så de kan opdrage deres børn og skabe en stærk familie. Sådan siger den nyvalgte naalakkersuisoq for børn, unge og familier.

Hun har været været kommunaldirektør, ministersekretær ad flere omgange, og så er hun uddannet indenfor administration på universistet her i Nuuk.

Paneeraq Olsen fra Naleraq har været vidt omkring, og nu kan hun skrive endnu en titel på CV'et. I går blev hun nemlig udråbt til ny naalakkersuisoq for børn, unge og familier.

- Jeg blev meget glad og beæret, fordi det område er lige mit hjertebarn. Jeg sagde med det samme ja tak, det vil jeg meget, meget gerne, siger 62-årige Paneeraq Olsen. 

Posten som naalakkersuisoq for børn, unge og familier var en af de store overraskelser, da det nye hold af naalakkersuisut blev præsenteret tilbage i april. 

LÆS OGSÅ Eqaluk Høegh trækker sig som naalakkersuisoq

Den nyvalgte formand for Naalakkersuisut, Múte Bourup Egede, havde valgt Eqaluk Høegh, til at varetage posten. 

Men få måneder efter blev den unge politiker sygemeldt med stress, og i august valgte han at trække sig helt fra naalakkersuisut-holdet.

I godt en måned har IA's Mimi Karlsen så passet butikken, men nu tager Paneeraq Olsen altså overtaget permanent.

Samarbejde med kommuner 

De første arbejdsdage skal gå med at orientere sig i det arbejde, der er i gang. Og så skal hun lære departementet at kende:

- Jeg vil gerne hilse på alle medarbejderne, og jeg vil lægge vægt på, at tværgående samarbejde skal være min arbejdsform i fremtiden, siger Paneeraq Olsen.

Men hun har også i hvert fald to områder, som hun ved, at hun vil fokusere på, og det er samarbejde og forældre.

LÆS OGSÅ Eqaluk Høegh trækker sig som naalakkersuisoq

- Det er mit mål at have et meget, meget tæt samarbejde med kommunerne og organisationer som Børnetalsmanden og Handicaptalsmanden, så vi sammen kan lave nogle ændringer til fordel for familierne og børnene, siger den nye naalakkersuisoq og tilføjer:

- Jeg vil arbejde målrettet for, at forældrene styrkes, rådgives og vejledes, så de kan opdrage deres børn og blive en stærk familie.

En del af større rokade

Udover posten som børnenes naalakkersuisoq blev andre områder også fordelt i går.

Her overtog formanden for naalakkersuisut, IA's Múte Bourup Egede, udenrigsområdet fra Pele Broberg fra Naleraq. Det skete efter en heftig ballade i sidste uge.

Det startede med, at Broberg i et interview med den store danske avis Berlingske sagde, at kun folk med inuit-baggrund skal kunne stemme ved en eventuel fremtidig afstemning om selvstændighed.

Múte B. Egede var hurtigt ude med et dementi, hvor han gjorde klart, at Brobergs udtalelser ikke var udtryk for naalakkersuisuts politik.

Kort efter erklærede koalitionens støtteparti Atassut, at det ikke længere havde tillid til Broberg og ønskede en rokade. Og den rokade blev så præsenteret i går. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt