Pan Am skal vise Grønland frem

Afholdelse af Pan Amerikanske Mesterskaber i håndbold, Pan Am, kan gavne både sporten og brandingen af Grønland. Det mener Grønlands Idræts Forbund, GIF, og Visit Greenland.
Grønlands herrer under Pan Am 2015 Foto © : GHF
30. januar 2017 09:49

Det er vigtigt at vise Grønlands topatleter frem for befolkningen. Ikke kun for at inspirere og skabe håb i befolkningen, men også i forhold til at skabe sammenhold, mener GIFs generalsekretær, Carsten Olsen.

- Når vi snakker nationbuilding er vi i en process nu hvor det er vigtigt at vi har noget at deles om. Der er de her internationale arrangementer noget vi kan være stolte af og bygge for fremtiden, siger Carsten Olsen og forsætter:

 - Vi  er kendt for at have et landshold som faktisk gør det godt, men ofte er usynlige. Det betyder at det er svært at dele de her oplevelser med børn og unge, siger han om mesterskaberne, der skal afholdes i juni 2018 i Nuuk.

Vise landet frem

De Pan Amerikanske Mesterskaber kan også gavne brandingen af Grønland ude i verden, mener man hos Visit Grenland. Grønland vil nemlig få mulighed for at blive omtalt i lande som Argentina, Chile og Brasilien, som deltager i mesterskabet.

Det vil ikke nødvendigbis betyde, at der kommer en stigning i antallet af turister, men det handler om vise Grønland frem, lyder det fra Visit Greenland-direktør Anders Stenbakken.

 - Det handler meget om synlighed. At vi bliver synlige via de Pam Amerikanske Mesterskaber. Ligesom Grønland blev synlig under AWG, siger Anders Stenbakken til KNR.